Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ενημέρωση για την Ευρώπη στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Ενημέρωση για την Ευρώπη στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση για την Ευρώπη στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με ειδικά διμορφωμένο περίπτερο πό όπου διανέμεται πλούσιο ενημερωτικό υλικό για ότι χρειάζεται να ξέρει ο Ευρωπαίος πολίτης, συμμετέχει η Αροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου ς που πραγματοποιείται στην παραλία του Λευκού Πύργου – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να ενημερωθούν στο διπλό περίπτερο 41 – 42 (το πρώτο περίπτερο αμέσως μετά το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου προς το Μέγαρο Μουσικής) μέσω έντυπου υλικού για τα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και να πάρουν πληροφορίες για τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη, την πολιτική της Ευρώπης σε θέματα εργασίας, ς, απασχόλησης, ς, εσωτερικής ς, συνόρων, μετανάστευσης, δικαιοσύνης, περιβάλλοντος κ.λπ.

Ο επικεφαλής της Αροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης για την συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βιβλίου αναφέρει: «Ζούμε στην εποχή της εικόνας και της τεχνολογίας, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί από εμάς που μένουμε εραστές του βιβλίου. Με το βιβλίο μας συμβαίνει κάτι περίεργο, είναι διαδραστικό, ενώ είμαστε μόνοι. Αυτή την ιδιαίτερη σχέση του κοινού με το βιβλίο θέλουμε να στηρίξουμε ως Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στο περίπτερό μας, θα σας περιμένουμε να σας ενημερώσουμε μέσω του έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ε.Ε. και ιδιαίτερα για τον ρόλο και τη δραστηριότητα μας στην Ελλάδα.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταθερή συμμετοχή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδας στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου ς. «Η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι, η προοπτική των επόμενων γενεών. Είναι τιμητικό για το Φεστιβάλ Βιβλίου να συμμετέχει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό για μας να δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Φεστιβάλ Βιβλίου να ενημερωθούν και για θέματα που τους αφορούν, ως Ευρωπαίους πολίτες. Και πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Κυρίως της ς.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

INFO

Περίπτερο Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: 41 – 42
Ώρες λειτουργίες: Καθημερινά 18.30 -23.00

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση