Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Ενημέρωση για την Ευρώπη στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Ενημέρωση για την Ευρώπη στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση για την Ευρώπη στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο από όπου διανέμεται πλούσιο ενημερωτικό υλικό για ότι χρειάζεται να ξέρει ο Ευρωπαίος πολίτης, συμμετέχει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην στο 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στην παραλία του Λευκού Πύργου – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου και θα διαρκέσει έως την 23 Ιουνίου.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να ενημερωθούν στο διπλό περίπτερο 41 – 42 (το πρώτο περίπτερο αμέσως μετά το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου προς το Μέγαρο Μουσικής) μέσω έντυπου υλικού για τα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και να πάρουν πληροφορίες για τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη, την της Ευρώπης σε θέματα εργασίας, παιδείας, απασχόλησης, χρηματοδότησης, εσωτερικής αγοράς, συνόρων, μετανάστευσης, δικαιοσύνης, περιβάλλοντος κ.λπ.

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Γιώργος Μαρκοπουλιώτης για την συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βιβλίου αναφέρει: «Ζούμε στην εποχή της εικόνας και της τεχνολογίας, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί από εμάς που μένουμε εραστές του βιβλίου. Με το μας συμβαίνει κάτι περίεργο, είναι διαδραστικό, ενώ είμαστε μόνοι. Αυτή την ιδιαίτερη σχέση του κοινού με το θέλουμε να στηρίξουμε ως Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στο περίπτερό μας, θα σας περιμένουμε να σας ενημερώσουμε μέσω του έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, για τις δράσεις και τις πολιτικές της και ιδιαίτερα για τον ρόλο και τη δραστηριότητα μας στην Ελλάδα.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταθερή συμμετοχή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδας στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. «Η είναι το κοινό μας σπίτι, η προοπτική των επόμενων γενεών. Είναι τιμητικό για το Φεστιβάλ Βιβλίου να συμμετέχει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό για μας να δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Φεστιβάλ Βιβλίου να ενημερωθούν και για θέματα που τους αφορούν, ως Ευρωπαίους πολίτες. Και πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Κυρίως της νεολαίας.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

INFO
Φεστιβάλ Βιβλίου: 7 -23 Ιουνίου – Παραλία του Λευκού Πύργου – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου. Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας & Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Περίπτερο Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: 41 – 42
Ώρες λειτουργίες: Καθημερινά 18.30 -23.00
Κυριακές και τα πρωινά 11.00- 14.00 & 18.30 -23.00

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

  • Η Αγγελική Μαλαματένιου στη θέση του θανόντος Νίκου Αθανασίου στην Αλόννησο #Αλόννησος - https://t.co/sc7rJGRYic -

  • Aστικο ΚΤΕΛ Βόλου: Μετακινηθείτε παντού στον Βόλο γρήγορα και με ασφάλεια με το Freedom Pass - https://t.co/7UNCJWjyEh -

"Αλιεύοντας" την είδηση