Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΕΝΦΙΑ 57.000 ευρώ οφείλει να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
ΕΝΦΙΑ 57.000 ευρώ οφείλει να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΕΝΦΙΑ 57.000 ευρώ οφείλει να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το ποσό των 57.313,31 ευρώ καλείται να πληρώσει για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της , Κώστας Γιαννόπουλος, το εκκαθαριστικό σημείωμα εστάλη σήμερα «παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που είχαμε από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών ότι θα γίνει προσπάθεια να ρυθμιστεί νομοθετικά η απαλλαγή από φόρους για τις οργανώσεις που προσφέρουν ουσιαστικό ».

Ο κ. Γιαννόπουλος διευκρινίζει ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η οργάνωση, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει υποστηρίξει περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα, παρέχει υπηρεσίες και υλοποιεί δράσεις που στηρίζουν τις κρατικές δομές και τους θεσμούς και έχει συνάψει σύμφωνα συνς με υπουργεία, περιφέρειες, δήμους και άλλους φορείς.

«Είναι άδικο να πληρώνουμε φόρους, τη στιγμή που κάθε ένα ευρώ φορολογίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να σωθούν παιδιά», τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος και ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό «προκειμένου να του δείξουμε το μας». Υπενθυμίζεται ότι ο περυσινός για τα του «Χαμόγελου του Παιδιού» ανήλθε σε 43.240 ευρώ, ποσό που τελικά καλύφθηκε από ιδιωτική χορηγία.

Στην ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» επισυνάπτει δύο ανοιχτές επιστολές παιδιών που υποστηρίζει, προς τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξανδρος Νάκο, ο οποίος μεγάλωσε σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» και σήμερα είναι εν ενεργεία οικονομολόγος, σημειώνει ότι «η πολιτεία στην πλειοψηφία της “ξέχασε” το καθήκον της απέναντι στα παιδιά και αρκέστηκε στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που κάλυπταν τα κενά της. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι το ήταν δίπλα σε αυτές τις πρωτοβουλίες μόνο στις βραβεύσεις και στις καλές μέρες. Όταν ήρθαν τα δύσκολα η πολιτεία “ξέχασε” τι είχαν προσφέρει αυτοί οι οργανισμοί και όχι μόνο δεν τους βοήθησε αλλά τους επέβαλε φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη ». Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ζητάει την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη «και κάθε άλλη άδικη φορολογία που τους επιβάλλεται».

Ο Γιώργος Φατνασής, ο οποίος, επίσης, μεγάλωσε σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» και σήμερα εργάζεται ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, δηλώνει την απογοήτευσή του καθώς «το Χαμόγελο πρέπει να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό σε φόρους, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.» και τονίζει πως «τα παιδιά είναι το μέλλον, οπότε όταν η κυβέρνηση καταστρέφει τα παιδιά της, καταστρέφει το μέλλον της χώρας». Στην επιστολή του, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Βασίζομαι κυριολεκτικά στη δική σας ευαισθησία να διορθώσετε αυτήν την αδικία».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση