Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ενέργεια, οικονομία και γεωπολιτική στην συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη – Σίσι
Ενέργεια, οικονομία και γεωπολιτική στην συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη – Σίσι

Ενέργεια, οικονομία και γεωπολιτική στην συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη – Σίσι

Ζητήματα ενεργειακού, οικονομικού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος αναμένεται να συζητηθούν κατά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου που πραγματοποιείται την Τρίτη στη Λευκωσία με σκοπό να ενισχυθεί ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, όπως έχει σημειωθεί επανειλημμένα, πραγματοποιούν τριμερείς συναντήσεις με τις χώρες της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου (, Παλαιστίνη, Λίβανος και ) με στόχο τη σύσφιξη της ς και λειτουργούν ως πυλώνας ς σε μία ευαίσθητη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι ενεργειακού, οικονομικού αλλά και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα της χάραξης της ΑΟΖ, αμυντική (πρόσφατη Μέδουσα ΙΙ που διεξήχθη από δυνάμεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου) και θα διεξαχθεί δις για τις περιφερειακές εξελίξεις.

Στον οικονομικό τομέα θα υπογραφεί συνς των τριών χωρών στον τομέα του τουρισμού με έμφαση στην κρουαζιέρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην επέκταση των δραστηριοτήτων των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών σε έργα στην Αίγυπτο και η διαλιμενική συνεργασία με ελληνικά λιμάνια.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση