Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ενέργεια, οικονομία και γεωπολιτική στην συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη – Σίσι
Ενέργεια, οικονομία και γεωπολιτική στην συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη – Σίσι

Ενέργεια, οικονομία και γεωπολιτική στην συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη – Σίσι

Ζητήματα ενεργειακού, οικονομικού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος αναμένεται να συζητηθούν κατά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου που πραγματοποιείται την Τρίτη στη Λευκωσία με σκοπό να ενισχυθεί ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Η και η Κύπρος, όπως έχει σημειωθεί επανειλημμένα, πραγματοποιούν τριμερείς συναντήσεις με τις χώρες της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου (, Παλαιστίνη, Λίβανος και ) με στόχο τη σύσφιξη της συνεργασίας και λειτουργούν ως πυλώνας σταθερότητας σε μία ευαίσθητη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το -ΜΠΕ, τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι ενεργειακού, οικονομικού αλλά και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα της χάραξης της , αμυντική συνεργασία (πρόσφατη Μέδουσα ΙΙ που διεξήχθη από δυνάμεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου) και θα διεξαχθεί διάλογος για τις περιφερειακές εξελίξεις.

Στον οικονομικό τομέα θα υπογραφεί συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα του τουρισμού με έμφαση στην κρουαζιέρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην επέκταση των δραστηριοτήτων των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών σε έργα στην Αίγυπτο και η διαλιμενική συνεργασία με ελληνικά .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση