Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Energean: Τον χειμώνα του 2016-2017 η πρώτη γεώτρηση στο Κατάκολο
Energean: Τον χειμώνα του 2016-2017 η πρώτη γεώτρηση στο Κατάκολο

Energean: Τον χειμώνα του 2016-2017 η πρώτη γεώτρηση στο Κατάκολο

Τον χειμώνα του 2016-2017 σχεδιάζει η Energean την πραγματοποίηση της πρώτης γεώτρησης στο Κατάκολο, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες στα Ιωάννινα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας, μιλώντας σε διεθνές ενεργειακό συνέδριο στο τουμπρόβνικ της Κροατίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Energean αναμένει την των προσφορών που έχει υποβάλει στον διαγωνισμό για τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της ς/Πρέβεζας, ενώ βρίσκεται στο στάδιο της τελικής διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για τρία θαλάσσια οικόπεδα στη χώρα. Η Energean υλοποιεί παράλληλα συνολικά 15 γεωτρήσεων στον Κόλπο της Καβάλας, με στόχο την αύξηση της παρς μέσα από την των βεβαιωμένων αποθεμάτων ύψους 30 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.

Οι εξελίξεις στον τομέα των ερευνών πετρελαίου στην , ιδίως μετά την ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου από την ιταλική ΕΙ στη θαλάσσια περιοχή της Αιγύπτου συζητήθηκαν σε άλλο συνέδριο που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η εξέλιξη αυτή, όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, επηρεάζει εκ των πραγμάτων τόσο το χρονοδιάγραμμα όσο και τους πιθανούς πελάτες των κοιτασμάτων που ανακαλύφθηκαν νωρίτερα στην Κύπρο και το , ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο την προοπτική ς μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση