Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ενέκρινε η Κομισιόν την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
Ενέκρινε η Κομισιόν την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Ενέκρινε η Κομισιόν την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

«Πράσινο » έδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ολοκλήρωση της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων στην . Σε ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι η ίδια στο συμπέρασμα «ότι οι συμβάσεις παραχώρησης για 14 περιφερειακούς αερολιμένες στην ανατέθηκαν με όρους της αγοράς και, ως εκ τούτου, δεν συνεπάγονται κρατική ενίσχυση». Στην πράξη, η Κομισιόν, οργανωμένα και συντεταγμένα, ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά τη μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη .

Αυτή που καθυστερεί είναι η Ελλάδα, στην οποία εκκρεμεί η συμφωνία της εταιρείας που αναλαμβάνει τα αεροδρόμια με το ΕΚΑΒ. Πρόκειται για το έργο παροχής υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στους χώρους του αεροδρομίου, η σύμβαση του οποίου πηγαινοέρχεται μεταξύ και υπουργείου Υγείας. Το τελευταίο φαίνεται να θέλει να αποκομίσει κέρδος από τη συγκεκριμένη υπηρεσία που θα παράσχει στον ιδιώτη επενδυτή. Η υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους (κρατικές) , τις έχει πληρώσει μέσω του υπέρογκου τιμήματος που καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο και το οποίο σε βάθος 40ετίας θα ξεπεράσει τα 10 δισ. .
Αξιοσημείωτο είναι ότι στη σχετική διαμάχη, εμμέσως πλην σαφώς, λαμβάνει μέρος και η Κομισιόν. Η τελευταία τάσσεται υπέρ της παραχωρησιούχου εταιρείας, αφού όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η παροχή ή η προμήθεια ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών από το ελληνικό κράτος (όπως η εναέρια κυκλοφορία, οι και τελωνειακοί έλεγχοι στους οικείους αερολιμένες) δεν παρέχει οικονομικό πλεονέκτημα στον φορέα εκμετάλλευσης του αερολιμένα και συνεπώς δεν συνιστά κρατική ενίσχυση υπέρ του». Η ανακοίνωση δεν αναφέρεται ονομαστικά στις παροχής πρώτων βοηθειών, αλλά γενικά στις δημόσιες .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση