Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ενδοκυβερνητικό «μπρα ντε φερ» για το Σκοπιανό
Ενδοκυβερνητικό «μπρα ντε φερ» για το Σκοπιανό

Ενδοκυβερνητικό «μπρα ντε φερ» για το Σκοπιανό

Δείγμ της «νομοιομορφίας» που έχει διαμορφωθεί εντός του κυβερνητικού συνασπισμού  για το Σκοπιανό, αποτελούν και οι σημερινές τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το ζήτημα, την που στις ΗΠΑ εκκινούν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του Μάθιου Νίμιτς.

Για ακόμη μια φορά, ο «μικρός» κυβερνητικός εταίρος παραμένει αμετακίνητος ως προς τη χρήση του όρου Μακεδονία. Μιλώντας το πρωί στον ANT1, o Δημήτρης Καμμένος, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «εφόσον θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να κάνουν αυτοί πίσω και όχι εμείς». «Δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι για την Μακεδονία. Δεν κατανοώ γιατί το συζητάμε. Μη σώσει και λυθεί», πρόσθεσε, ενώ την ήδη πολλάκις διατυπωμένη θέση της παράταξης εξέφρασε εκ νέου και η εκπρόσωπος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Η θέση των ΑΝΕΛ είναι πάγια και διατυπωμένη από το πρώτο συνέδριό μας, επαναδιατυπώθηκε στο τρίτο συνέδριο και επιβεβαιώθηκε πρόσφατα στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος περί μη χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» για τα ή παραγώγου του ονόματος αυτού» , υπογράμμισε.

Αιχμές από Βαρεμένο

Δείγμα της νευρικότητας που έχει προκληθεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποτελούν, την ίδια , οι σαφείς αιχμές κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «φωτογραφίζοντας» μάλιστα και τον πρόεδρο τους, Πάνο Καμμένο, που άφησε, μιλώντας στη Βουλή ο αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

«Δεν κατανοώ ούτε τη φιλολογία για δημο, ούτε την ακατάσχετη ονοματολογία ν πολιτικού τζόγου» τόνισε και πρόσθεσε: «Αν χρειαστεί να το βάλουμε και στο για το ποια θα είναι η νέα ονομασία». Σε μια έμμεση , μάλιστα, πιθανότατα με αποδέκτη τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Βαρεμένος σημείωσε: «Αν κάποιος νομίζει ότι στο παρασκήνιο θα συμφωνεί, αλλά στο προσκήνιο θα προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την φθορά της κυβέρνησης, πλανάται πλάνην οικτράν».

Νωρίτερα, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εταίρου,  ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, τόνισε ότι περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούν την ΠΓΔΜ, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ δεν απέρριψε τη χρήση του όρου στο νέο όνομα, υπενθυμίζοντας ότι και η προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ, περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία».

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση