Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ένας χρόνος από την έναρξη ισχύος της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό
Ένας χρόνος από την έναρξη ισχύος της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Ένας χρόνος από την έναρξη ισχύος της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα ενημερωτικό δελτίο ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη ισχύος της Δήλωσης ς της 18ης Μαρτίου. Η δήλωση έχει συμβάλει στη μείωση των μεταναστευτικών ροών από την προς την και της απώλειας ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα. Αυτό καταδεικνύει σαφώς ότι το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες μπορεί να εξουδετερωθεί. Συνεπώς παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο πρώτος χρόνος εφαρμογής της Δήλωσης ς έχει αποφέρει απτά .

Μολονότι χρειάζεται να καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες από όλες τις πλευρές και όλα τα μέλη της ΕΕ, η Δήλωση ΕΕ-ς έχει εξελιχθεί σε σημαντικό στοιχείο της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού από την ΕΕ.

Η , ως βασική πύλη εισόδου για τους πρόσφυγες από την Τουρκία, υποστηρίχτηκε από την ΕΕ στη δημιουργία κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης, καθώς και στη διαδικασία των μετεγκαταστάσεων. Επιπλέον, η Ελλάδα βοηθήθηκε με περισσότερο από 1 δισ. ευρώ από το 2015 για την διαχείριση του προσφυγικού και υποστηρίχτηκε με την αποστολή εμπειρογνωμόνων της και αξιωματικών της FRONTEX, καθώς και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την ουσιαστική μείωση των ροών και των θανάτων στο Αιγαίο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση