Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Ένας χρόνος από την έναρξη ισχύος της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό
Ένας χρόνος από την έναρξη ισχύος της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Ένας χρόνος από την έναρξη ισχύος της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα ενημερωτικό δελτίο ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη ισχύος της Δήλωσης -Τουρκίας της 18ης Μαρτίου. Η δήλωση έχει συμβάλει στη των μεταναστευτικών ροών από την προς την Ελλάδα και της απώλειας ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα. Αυτό καταδεικνύει σαφώς ότι το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες μπορεί να εξουδετερωθεί. Συνεπώς παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο πρώτος χρόνος εφαρμογής της Δήλωσης -Τουρκίας έχει αποφέρει απτά αποτελέσματα.

Μολονότι χρειάζεται να καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες από όλες τις πλευρές και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας έχει εξελιχθεί σε σημαντικό στοιχείο της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού από την ΕΕ.

Η Ελλάδα, ως βασική πύλη εισόδου για τους πρόσφυγες από την , υποστηρίχτηκε από την ΕΕ στη κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης, καθώς και στη διαδικασία των μετεγκαταστάσεων. Επιπλέον, η Ελλάδα βοηθήθηκε με περισσότερο από 1 δισ. από το 2015 για την διαχείριση του προσφυγικού και υποστηρίχτηκε με την αποστολή εμπειρογνωμόνων της και αξιωματικών της , καθώς και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αποτέλεσμα την ουσιαστική των ροών και των θανάτων στο Αιγαίο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/neVG2TkHh8 -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

"Αλιεύοντας" την είδηση