Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia
Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia

Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia

Την Τρίτη, 22 Ιουνίου στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) θα τεθεί επίσημα σε λειτουργία ο δικτυακός  για την υποβολή συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν o Matthew Caruana Galizia,  γιος της Daphne Caruana Galizia και ο David Casa (EΛΚ, ΜΤ), κοσμήτορας και ευρωβουλευτής.  θα λάβει χώρα στο Press Club Europe στις και μέσω ΖΟΟΜ.

 Το Βραβείο, που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θεσπίστηκε ως τιμής στην Μαλτέζα δημοσιογράφο και μπλόγκερ που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Το βραβείο θα επιβραβεύει εξέχουσες δράσεις στον τομέα της δημοσιογραφίας  που προωθούν ή υπερασπίζονται τις βασικές αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και τα .

 Το βραβείο απευθύνεται σε   δημοσιογράφους και ομάδες επαγγελματιών δημοσιογράφων οποιασδήποτε εθνικότητας που καλούνται να υποβάλουν παραδείγματα δημοσιογραφικής έρευνας σε βάθος που έχει δημοσιευθεί ή μεταδοθεί σε μέσα ενημέρωσης με έδρα ένα από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Η νικήτρια συμμετοχή θα επιλεχθεί από ανεξάρτητη κριτική η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του Τύπου και της κοινωνίας πολιτών από 27 χώρες της ΕΕ, καθώς και από εκπροσώπους Ενώσεων Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

 Το Βραβείο και το χρηματικό έπαθλο 20.000 € έχουν ως στόχο την ανάδειξη της μεγάλης στήριξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς  την ερευνητική δημοσιογραφία και  την προστασία των δημοσιογράφων σε όλο  τον κόσμο.

Για τη συμμετοχή σας στην μπορείτε να εγγραφείτε στέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση secretary@pressclub.be ή μέσω zoom https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_mnxwc4F4QZmWPfp1BYMjaQ

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση