Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ένα μήνα χωρίς καθηγητές στα βασικά
Ένα μήνα χωρίς καθηγητές στα βασικά

Ένα μήνα χωρίς καθηγητές στα βασικά

Πέρυσι επτά παιδιά από τα δέκα που φοιτούσαν στην Γ΄ Λυκείου του σχολείου Πρεσπών πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάποια χωρίς εξωσχολική βοήθεια. «Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας, γιατί θα σπουδάσουν και θα γυρίσουν πίσω και έτσι θα αναπτυχθούν οι Πρέσπες. Εχουμε ένα καλό σχολείο με καλά παιδιά, αξίζει να τα προσέχουμε», λέει στην «Κ» ο γυμναστής και διευθυντής του σχολείου Κώστας Παρασκευόπουλος. Πού το ξέρει ότι θα επιστρέψουν; «Εχουμε υποδομές, έχουμε πράγματα να κάνουν εδώ και το μέρος είναι πολύ όμορφο. Η κόρη μου σπούδασε στην Καλών Τεχνών και ο γιος μου Ψυχολογία, και επέστρεψαν».

Ο κ. είναι ένας από τους τέσσερις καθηγητές του σχολείου (γυμνάσιο και λυκειακές τάξεις) με οργανική θέση, ο οποίος ήταν στη θέση του στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στο πρώτο κουδούνι στο σχολείο των Πρεσπών, μόλις ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα, με 60 μαθητές, βρίσκονταν μία φιλόλογος, μία νομικός που διδάσκει Αγωγή Πολίτη και Ιστορία, ένας θεολόγος και ο διευθυντής. «Δεν υπήρχε καθηγητής για τα βασικά μαθήματα, Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά», λέει στην «Κ» ο κ. Μιχάλης Πετράκος, μηχανικός –ανάμεσα σε πολλά άλλα– και πατέρας ενός κοριτσιού που φέτος ξεκίνησε το Λύκειο.

Στο σχολείο υπάρχουν 13 οργανικές θέσεις καθηγητών, όμως οι περισσότεροι από όσους είναι διορισμένοι εδώ είτε έχουν πάρει απόσπαση είτε βρίσκονται σε άδεια. Ετσι ανοίγει το σχολείο και τυπικά λειτουργεί ακολουθώντας το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, αλλά χωρίς καθηγητές.

«Κάποιους δεν τους έχουμε δει ποτέ. Ομως επειδή οι οργανικές θέσεις στον δήμο φαίνονται καλυμμένες, πάντα αρχίζει η χρονιά με ελλείψεις. Φέτος όμως το πρόβλημα είναι μεγάλο. Εχει ήδη περάσει ένας μήνας από τους συνολικά 7 μήνες τον χρόνο που γίνεται μάθημα και δεν υπάρχουν καθηγητές για τα βασικά μαθήματα. Δεν καλύπτονται περίπου 70 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα. Και τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου από τις Πρέσπες θα δώσουν όπως όλα τα άλλα παιδιά», λέει ο κ. Πετράκος.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθλήτριες και αθλητές του Γ. Σ. Βόλου στο Διασυλλογικό Αλτικού Τετράθλου - https://t.co/GyuNqwCYQr -

  • Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής #Castaways στο #Πήλιο #BBC #Paramount #Πήλιο - https://t.co/Ajs2TM2Csw -

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης στο Βόλο #ακατέργαστηκάνναβη #Βόλος - https://t.co/puHmjj9imR -

"Αλιεύοντας" την είδηση