Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εν αναμονή της εκταμίευσης των 2,8 δισ. στο σημερινό Euroworking Group
Εν αναμονή της εκταμίευσης των 2,8 δισ. στο σημερινό Euroworking Group

Εν αναμονή της εκταμίευσης των 2,8 δισ. στο σημερινό Euroworking Group

Το «πράσινο » αναμένεται να πάρει η της ς συνολικά 2,8 δισ. στο σημερινό σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο και επισήμως την Τρίτη από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Το κώλυμα και η καθυστέρηση στην της δόσης είχε δημιουργηθεί στο προηγούμενο , αρχές Οκτωβρίου. Ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν αναγνωρίσει ότι η είχε ολοκληρώσει τα 15 εξασφαλίζοντας το 1,1 δισ., που προορίζεται για την εξυπηρέτηση του χρέους, ωστόσο, δεν είχαν εγκρίνει τα υπόλοιπα 1,7 δισ. ευρώ, που προορίζονται για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και αυτό γιατί η ελληνική πλευρά δεν είχε προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία.

Σύμφωνα με την απόφαση του του περασμένου Μαΐου, για να γίνει η επόμενη εκταμίευση όσον αφορά τις , θα πρέπει η πρώτη δόση (αυτή που εκταμιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ύψους 1,8 δισ.) να έχει απορροφηθεί  από τον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό άνω του 80%.

Τα στοιχεία από την ελληνική πλευρά για τον μήνα Σεπτέμβριο που υπολείπονταν στάλθηκαν την περασμένη εβδομάδα στους θεσμούς οπότε δεν αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω κώλυμα.

Η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος θα έχει πλέον ολοκληρωθεί και επισήμως.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση