Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Εμπλοκή Πετρακάκου στην απαγωγή Μαρτίνου
Εμπλοκή Πετρακάκου στην απαγωγή Μαρτίνου

Εμπλοκή Πετρακάκου στην απαγωγή Μαρτίνου

Ενισχύονται από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας οι ενδείξεις ότι ο Γιώργος Πετρακάκος και συνεργοί του βρίσκονται πίσω από την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου τον Δεκέμβριο του 2013. Τα νέα προέκυψαν από την επεξεργασία των χειρόγραφων σημειώσεων με τα ονόματα επιχειρηματιών – στόχων που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στην αποθήκη- του Μαραθώνα.

Aστυνομική πηγή αποκάλυψε ότι οι πληροφορίες που αφορούν στα υποψήφια θύματα απαγωγών και έχουν αποτυπωθεί στις χειρόγραφες σημειώσεις όπως, για παράδειγμα, τα που χρησιμοποιούσαν στις τους, οι διευθύνσεις κατοικίας τους κ.λπ., έχουν συλλεγεί το διάστημα πριν από την απόπειρα απαγωγής του 35χρονου εφοπλιστή, έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας ιδιοκτησίας του στη Βούλα.

Οπως πληροφορείται η «Κ», οι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά άτυπες καταθέσεις που κλήθηκαν να δώσουν τις προηγούμενες ημέρες οι επιχειρηματίες – εφοπλιστές που φέρονται να βρέθηκαν στο στόχαστρο των κακοποιών. Τα που προέκυψαν από τη διαδικασία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το όνομα του Κίκου Μαρτίνου βρισκόταν στην επίμαχη λίστα με τα υποψήφια θύματα οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο Γ. Πετρακάκος και το δίκτυο συνεργών του, στο οποίο μετέχουν τραπεζών και αντεξουσιαστές, πήραν μέρος στην αποτυχημένη απόπειρα αρπαγής του 35χρονου, σήμερα, εφοπλιστή τον χειμώνα του 2013.

Αστυνομική πηγή εκτίμησε μιλώντας χθες στην «Κ» ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή τα άτομα που στη συνέχεια συγκρότησαν την επονομαζόμενη «ομάδα του Διστόμου» εξαπέλυσαν μπαράζ ένοπλων ληστειών σε τράπεζες για να εξασφαλίσουν . Ταυτόχρονα, υψηλόβαθμος αξιωματικός επεσήμανε ότι οι αρχικές πληροφορίες για τους περίπου 25 επιχειρηματίες που αναφέρονται στο σημειωματάριο του Μαραθώνα προήλθαν από ανοικτές πηγές, όπως, για παράδειγμα, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι σε 3 – 4 περιπτώσεις, οι είχαν προχωρήσει και σε πολύμηνη, φυσική παρακολούθηση των υποψηφίων θυμάτων, με τη βοήθεια συνεργών τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

  • Στη Νίκη Βόλου η Αμαλία Καπούλα #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KlqnjE4Jp -

"Αλιεύοντας" την είδηση