Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Ελληνική εταιρεία πίσω από το πλοίο που μετέφερε όπλα
Ελληνική εταιρεία πίσω από το πλοίο που μετέφερε όπλα

Ελληνική εταιρεία πίσω από το πλοίο που μετέφερε όπλα

Σε ελληνικών συμφερόντων ετιρεί φέρεται να ανήκει το πλοίο «Haddad 1» που εντοπίστηκε χθες το πρωί να πλέει ανοικτά της ς, μεταφέροντας , ενδεχομένως και . Προκύπτει συγκεκριμένα, ότι τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2015 το πλοίο βρίσκεται υπό την κυριότητα εταιρείας με έδρα τον Πειραιά. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη διεύθυνση εμφανίζονται να έχουν την έδρα τους τόσο η πλοιοκτήτρια όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία του υπό Βολις φορτηγού πλοίου. Το «Haddad 1» εντοπίστηκε, έπειτα από πληροφορίες, να πλέει νοτιοανατολικά της ς (20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας) και συνοδεία πλωτών του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Στην επιχείρηση ακινητοποίησής του συμμετείχαν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) καθώς και κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού.

Από τον πρώτο έλεγχο που διενεργήθηκε εν πλω, επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση του Αρχηγείου του Λιμενικού, σύμφωνα με τις οποίες το Haddad 1 μετέφερε οπλισμό χωρίς να υπάρχουν στο πλοίο τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο από το Λιμενικό όσο και από την Αστυνομία που ενημερώθηκε για το συμβάν, στα κοντέινερ που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν κυνηγετικού τύπου όπλα, ενώ το επρόκειτο να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου υπάρχουν ειδικοί γερανοί για πιο ενδελεχή έλεγχο του φορτίου. Τα επτά μέλη του πληρώματος (υπήκοοι ς και Αιγύπτου) συνελήφθησαν.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση