Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ελληνες αστυνομικοί στα γερμανικά αεροδρόμια
Ελληνες αστυνομικοί στα γερμανικά αεροδρόμια

Ελληνες αστυνομικοί στα γερμανικά αεροδρόμια

Ελληνες αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στα γερμανικά αεροδρόμια ως «απάντηση» στην απόφαση των Γερμανών να εφαρμόζουν συστηματικούς ελέγχους σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα. Αρμοδιότητα των Ελλήνων αστυνομικών θα είναι να συνδράμουν τους Γερμανούς συναδέλφούς τους στον έλεγχο των ταξιδιωτών από Ελλάδα.

Αντίστοιχη εξάλλου εφαρμόζουν εδώ και μερικά χρόνια τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία. Και οι δύο χώρες διαθέτουν αστυνομικούς «συνδέσμους» στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας και κυρίως το «Ελ. Βενιζέλος».

Ωστόσο, η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει τώρα στην εφαρμογή αντίστοιχου μέτρου δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων από τη Γερμανία.

Το αίτημα της Ελλάδας εστάλη πριν την 12η Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης της διαδικασίας συστηματικών ελέγχων, και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας.

Δεν έχει ωστόσο ακόμα προσδιοριστεί πότε ακριβώς θα «πιάσουν δουλειά» οι Έλληνες αστυνομικοί. Δύο από αυτούς είναι αποφασισμένο να εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο του Μονάχου και δύο στης Φρανκφούρτης. Πιθανολογείται ότι θα μεταβούν στη Γερμανία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο λόγος της επαναφοράς των αυστηρών ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια που ταλαιπωρεί τους ταξιδιώτες από Ελλάδα έχει να κάνει με παράνομες αφίξεις που έχουν εντοπιστεί στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2017 σύμφωνα με το  υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση