Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ελλάδα-Ισπανία: Κάτι περισσότερο από μία πρόκριση…
Ελλάδα-Ισπανία: Κάτι περισσότερο από μία πρόκριση…

Ελλάδα-Ισπανία: Κάτι περισσότερο από μία πρόκριση…

Στο ημερολόγιο της Εθνικής ομάδας είχε «σημαδευτεί» από την έναρξη της ς η σημερινή μέρα του προημιτελικού στο 39ο Ευρω. Το παιχνίδι-κλειδί (19.30) που θα ανοίξει τον δρόμο για τη ενός μεταλλίου αν η ελληνική ομάδα νικήσει τον κακό «δαίμονά» της, την Ισπανία, ή αν τα «φαντάσματα» του παρελθόντος την ακολουθήσουν και στο στάδιο «Πιερ Μορουά» της Λιλ. ιατί μπορεί σε περίπτωση νέας ήττας από τους «φούριας ρόχας» να υπάρχει η προοπτική της εξασφάλισης συμμετοχής στο προολυμπιακό τουρνουά του , μέσω των θέσεων 5-8 του Ευρω, αλλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση χαράς αν απόψε το ελληνικό μπάσκετ επιστρέψει στην πρώτη τετράδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι με το (75-54) εξελίχθηκε σε… προπόνηση της Εθνικής το προηγούμενο Σάββατο, και μπορεί η Πολωνία να δυσκόλεψε την Ισπανία, αλλά ο Γκασόλ με δέκα συνεχόμε πόντους οδήγησε με ασφάλεια την ομάδα του στα προημιτελικά.

Το κίνητρο των διεθνών είναι πολύ υψηλό για τον σημερινό προημιτελικό, ανεξαρτήτως αντιπάλου, και άπαντες αποφεύγουν την «παγίδα» των δυσμενών παραδόσεων.

«Είναι πόλεμος»

«Πρόκειται για πόλεμο και είμαστε έτοιμοι να τον κερδίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπανικολάου, ενώ ο αρχηγός Νίκος Ζήσης μίλησε για το κίνητρο του μεταλλίου που θα έχει η Εθνική αν αποκλείσει τους Ισπανούς. «Αυτό μας ενδιαφέρει και δεν μας απασχολεί καμία “εκδίκηση”». Οντως, η ελληνική ομάδα έχει νικήσει σε επίσημο παιχνίδι τα τελευταία 18 χρόνια μόνο μία φορά τους Ισπανούς, στον β' γύρο του προηγούμενου , στη Λουμπλιάνα, αλλά ο Φώτης Κατσικάρης και οι διεθνείς έχουν… «απομονώσει» τις σκέψεις τους. Η Ισπανία δεν προκαλεί τον τρόμο των προηγούμενων ετών.

«Είμαστε πνευματικά έτοιμοι, ανεξαρτήτως αντιπάλου που θα ήταν δύσκολος ούτως ή άλλως, ενώ σωματικά δεν θα μπορούσαμε να ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση. Δεν σκεφτόμαστε παραδόσεις για να μην “τρώνε” το μυαλό. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή και συγκέντρωση, να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια και συνολικά θέλω να τρέξουμε και να αποφύγουμε τα λάθη. Η άμυνα θα κρίνει τη ροή του αγώνα, ενώ στην επίθεση χρειαζόμαστε ισορροπία», είπε ο Κατσικάρης και επεκτάθηκε στην ανάλυση του Γκασόλ: «Είναι ο φυσικός ηγέτης τους. Πρέπει να τον κουράσουμε και να είμαστε πολύ επιθετικοί επάνω του, γιατί παράγει 35-40 πόντους προσωπικά ή αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του».

Οι Ισπανοί σέβονται την και ο Ιταλός τεχνικός Σέρτζιο Σκαριόλο παραδέχτηκε ότι οι παίκτες του πρέπει να κάνουν το τέλειο παιχνίδι για να νικήσουν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση