Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ελεγχος βιωσιμότητας για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Ελεγχος βιωσιμότητας για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Μόνον όσες επιχειρήσεις κρίνονται «βιώσιμες» θα μπορούν να ενταχθούν στη από 20.000 έως 50.000 ευρώ, προς Ταμεία, και , στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Τη διαδικασία τυποποιημένου ελέγχου των φακέλων που κατατίθενται στην ειδική της Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους περιγράφει του , στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι βιώσιμες επιχειρήσεις είναι αυτές που παρουσιάζουν κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στην τελευταία χρήση, ή σε 2 από τις 3 τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης καθώς και ταυτόχρονα, το σύνολο των οφειλών (εκτός των τόκων υπερημερίας) προς τα κέρδη είναι ίσο ή μικρότερο από 8.

Αναλυτικά, η του ξεκαθαρίζει ότι η υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών πρέπει να γίνει έως τις 31/12/ στην ηλεκτρονική της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους από οφειλέτη και συνοφειλέτες. Προκειμένου δε, να εξετασθεί η πρόταση του οφειλέτη, απαιτείται ο τελευταίος να κριθεί βιώσιμος.

Η αξιολόγηση της βιωσιμότητας στην απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών παράγεται με τυποποιημένο τρόπο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #κοινοπραξίαRISKREAL - https://t.co/NYUOKZD929 -

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

"Αλιεύοντας" την είδηση