Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ελεγχος εταιρειών που «μετακόμισαν» σε γειτονικές χώρες
Ελεγχος εταιρειών που «μετακόμισαν» σε γειτονικές χώρες

Ελεγχος εταιρειών που «μετακόμισαν» σε γειτονικές χώρες

Τον έλεγχο των επιχειρήσεων που έχουν εγκατασταθεί σε γειτονικές χώρες με προνομιακό καθεστώς, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν ο και η , με θέμα την παρα και τη φοροδιαφυγή.

Οπως είπε ο κ. Πιτσιλής, η ΑΑΔΕ έχει επεξεργαστεί τα στοιχεία των ανωτέρω επιχειρήσεων και ότι ετοιμάζονται ειδικές οδηγίες προς τις ελεγκτικές , με έμφαση στην αξιο όλων των διατάξεων του εσωτερικού Δικαίου, του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, που οδηγούν στην παράκαμψη των καταχρηστικών πρακτικών των φορολογουμένων για φορολογικούς σκοπούς και την αποκάλυψη της πραγματικής συναλλακτικής συμπεριφοράς τους.
Αν χρειαστεί, σημείωσε ο διοικητής, «θα αναλάβουμε και τις κατάλληλες πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση του φαινομένου της πλασματικής μετεγκατάστασης. Τη μας γειτονιά την ξέρετε όλοι, βρισκόμαστε σε συνθήκες άνισου ανταγωνισμού. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τη μετεγκατάσταση, όμως ως είμαστε υποχρεωμένοι να καταπολεμήσουμε την πλασματική μετεγκατάσταση».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση