Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ελεγχος εταιρειών που «μετακόμισαν» σε γειτονικές χώρες
Ελεγχος εταιρειών που «μετακόμισαν» σε γειτονικές χώρες

Ελεγχος εταιρειών που «μετακόμισαν» σε γειτονικές χώρες

Τον έλεγχο των επιχειρήσεων που έχουν εγκατασταθεί σε γειτονικές χώρες με προνομιακό καθεστώς, ανακοίνωσε χθες ο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων . Πιτσιλής, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η , με θέμα την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή.

Οπως είπε ο κ. Πιτσιλής, η έχει επεξεργαστεί τα στοιχεία των ανωτέρω επιχειρήσεων και ότι ετοιμάζονται ειδικές οδηγίες προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες, με έμφαση στην αξιοποίηση όλων των διατάξεων του εσωτερικού Δικαίου, του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, που οδηγούν στην παράκαμψη των καταχρηστικών πρακτικών των φορολογουμένων για φορολογικούς σκοπούς και την αποκάλυψη της πραγματικής συναλλακτικής συμπεριφοράς τους.
Αν χρειαστεί, σημείωσε ο , «θα αναλάβουμε και τις κατάλληλες πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση του φαινομένου της πλασματικής μετεγκατάστασης. Τη μας γειτονιά την ξέρετε όλοι, βρισκόμαστε σε συνθήκες άνισου ανταγωνισμού. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τη μετεγκατάσταση, όμως ως είμαστε υποχρεωμένοι να καταπολεμήσουμε την πλασματική μετεγκατάσταση».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση