Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ελεγχόμενη η πορεία της υγείας του Λουκά Παπαδήμου
Ελεγχόμενη η πορεία της υγείας του Λουκά Παπαδήμου

Ελεγχόμενη η πορεία της υγείας του Λουκά Παπαδήμου

Παραμένει προληπτικά στη

Νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και υπό την παρακολούθηση των γιατρών πέρασε τη νύχτα ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , έπειτα από τον τραυματισμό του χθες το απόγευμα στην Αθήνα. H κατάσταση του σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

Όπως είπαν σήμερα, σε δημοσιογράφους, οι διευθυντές Α' Χειρουργικής Β. Βουγάς και της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Γ. Χαρκιολάκης, το τραύμα στο δεξί μηρό, που είναι και το σοβαρότερο, αντιμετωπίστηκε ήδη με επέμβαση που έγινε με γενική αναισθησία χθες το βράδυ.

 Μάλιστα, δεν έκρυψαν ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ανήσυχος όταν έφτασε στο νοσοκομείο και τον ενημέρωσαν για την επέμβαση αυτή, αλλά η διάθεση του άλλαξε αμέσως μετά το τέλος της, όποτε και είχε αντιμετωπιστεί το τραύμα, το οποίο όπως είπαν ήταν αρκετά βαθύ και είχε φτάσει έως την επιφάνεια του μυός. Οι παρακολουθούν την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς και πιθανότατα θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο εφόσον περάσει ακόμα ένα 48ωρο.

Η αναπνοή του είναι ικανοποιητική και από χθες έχει πάψει να αναπνέει με την υποστήριξη ς, ενώ το εισπευστικό μικρό έγκαυμα που υπέστη κατά την έ, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς που τον παρακολουθούν. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε μια ήσυχη νύχτα, σύμφωνα και με τα όσα είπε σε δημοσιογράφους πριν από λίγο και ο πρόεδρος του Ι. Ευσταθίου, και επικοινωνεί άριστα με του θεράποντες γιατρούς του, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο φέρει, επίσης, ελαφρά τραύματα στην περιοχή του στερνού της κοιλιάς και των μοιρών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει νεότερο ιατρικό δελτίο αργότερα, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Όσον αφορά τους δύο άνδρες της φρουράς του κ. Παπαδήμου, είναι πιθανό να πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα. Ο ένας αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα ακοής, το οποίο όμως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

 

Οι οικολόγοι αντίθετοι σε οποιαδήποτε βία

αποδοκιμάζουν την τρομοκρατική επίθεση κατά Παπαδήμου

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, με αφορμή την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λούκα Παπαδήμου, εκφράζει  την αντίθεση των Οικολόγων Πράσινων σε κάθε τρομοκρατική ενεργεία βίας. Με πάγια θέση την άρνηση της βίας στην επίλυση των πολιτικών διαφορών, πιστεύοντας στο δημοκρατικό και κοινωνικό διάλογο, επισημαίνουν  για πολλοστή φορά ότι τέτοιες πράξεις ενισχύουν τα πολιτικά αδιέξοδα, ενώ η δήθεν παραδειγματικότητά τους, αφήνει έξω από την πολιτική τον πολίτη. Η ιστορική πείρα το αποδεικνύει.

Ευχόμαστε στον Λούκα Παπαδήμο ταχεία ανάρρωση και εκφράζουμε τη  συάσταση μας στην οικογένειά του.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση