Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Την του Ακη Τσοχατζόπουλου, με οριακή πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ έναντι δύο κατά, αποφάσισε, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, το της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό.

Το αποφυλάκισε τον πρώην υπουργό για λόγους υγείας, μετά από πέντε χρόνια παραμονής του στη φυλακή.

 Επέβαλε, ωστόσο, σειρά περιοριστικών όρων. Μεταξύ άλλων, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση καταβολής 200 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση, υποχρέωση να διαμένει σε συγκεκριμένη διεύθυνση, διαβατηρίου, απαγόρευση χρήσης πλωτών η άλλων μέσων κλπ.

Οι συνήγοροί του υπέβαλαν αίτημα για μείωση της εγγύησης, επικαλούμενοι αδυναμία του πρώην υπουργού να πληρώσει και αφήνοντας να εννοηθεί, ότι όταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα βγεί από το , ενδέχεται η απόφαση αποφυλάκισης, λόγω ελλείψεως χρημάτων για την εγγύηση, να μην μπορεί να εφαρμοστεί.

«Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορει να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φύλακές», ηταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, καθηγητή Λεωνίδα Κοτσαλή.

Ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος δεν ήταν παρών στο καθώς νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο και βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο.

Η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελική λειτουργός, είχε προτείνει νωρίτερα να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του – έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια – με το επιχείρημα ότι η συνέχιση της κράτησής του θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.

«Ο κατηγορούμενος, ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Μέχρι τώρα, ο πρώην υπουργός είχε υποβάλλει, χωρίς αποτέλεσμα, πολλές αιτήσεις αποφυλάκισής του με όρους, ενώ έχουν αποφυλακιστεί τόσο η σύζυγός του Βίκυ , όσο και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, που επίσης έχουν καταδίκες σε πολυετείς καθείρξεις για .

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση