Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Eldorado Gold: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης Σκουρλέτη
Eldorado Gold: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης Σκουρλέτη

Eldorado Gold: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης Σκουρλέτη

Την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ανάκληση των εργασιών στις Σκουριές ανακοίνωσε η Eldorado Gold. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «η εταιρεία εξετάζει την Υπουργική απόφαση με τα νομικά και τεχνικά της τμήματα και αναμένεται να κινηθεί νομικά».

«Είμαστε απογοητευμένοι και μπερδεμένοι από αυτή την απόφαση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ που θέτει σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 2.000 Ελλήνων εργαζόμενων και εργολάβων της » δήλωσε ο Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης προκειμένου να διασφαλίσουμε και να υπερασπισθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε τα δικαιώματα της Eldorado, της , τους εργαζόμενους μας και όλη την περιοχή και τους φορείς που στηρίζουν την δραστηριότητά μας στην . Η δραστηριότητά μας σε όλα τα εργοτάξια της εταιρείας στην συνεχίζεται κανονικά. Η , ωστόσο, ενδέχεται να αναγκαστεί να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητές της στην , λόγω αυτής της ξαφνικής απόφασης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Για την προσωρινή της άδειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος επικαλείται ότι η εταιρεία πραγματοποίησε «του μείγματος συμπυκνώματος πυριτών από την Ολυμπιάδα και συμπυκνώματος χαλκού στο ερευνητικό κέντρο που διαθέτει στη πόλη Πόρι της Φινλανδίας», ενώ θα έπρεπε να πραγματοποιήσει τις μελέτες «σε κατάλληλη ημιβιομηχανική μονάδα επιτόπου του έργου στην ».

Στην ανακοίνωση της εταιρείας, με έδρα στο Βανκούβερ του Καναδά, τονίζεται ότι «η ανάκληση βασίζεται στην ημιβιομηχανική δοκιμή που ολοκληρώθηκε σε σχέση με την διαδικασία του flash melting για την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Η ημιβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Outotec στην Φινλανδία ενώ το Υπουργείο υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είχε γίνει εντός πεδίου στην Χαλκιδική. Η ημιβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή αποτελεί τμήμα των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας. Οι μελέτες αποτελούν την βάση μιας σειράς μελετών και αδειοδοτήσεων που απαιτούνται από την εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει τα έργα της στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση