Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Eldorado: Aναβρασμός και συνδικαλιστική κινητικότητα στα χωριά της Β. Χαλκιδικής για την αναστολή της επένδυσης
Eldorado: Aναβρασμός και συνδικαλιστική κινητικότητα στα χωριά της Β. Χαλκιδικής για την αναστολή της επένδυσης

Eldorado: Aναβρασμός και συνδικαλιστική κινητικότητα στα χωριά της Β. Χαλκιδικής για την αναστολή της επένδυσης

Μούδιασμα και αμηχανία προκάλεσε στα χωριά της Βόρειας Χαλκιδικής, γνωστά και ως Μεντεμοχώρια, η ανακοίνωση της για αναστολή της επένδυσης.

Στις στοές και τους υπολοίπους χώρους, παρατηρείται αναβρασμός, και στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη αντιπροσωπείας συνδικαλιστών με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ κ. Φωφη Γεννηματά.

Επίκεινται τις επομενες ώρες ανακοινώσεις και συνεδριάσεις των σωματείων των εργαζομένων στα μεταλλεία, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης στη ζοφερή για την οικονομία της περιοχής πραγματικότητα που πιστεύουν ότι θα διαμορφωθεί με την αποχώρηση της επένδυσης. “ Υπάρχει αγωνία, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και δεν θ αφήσουμε την περιοχή μας να μαραζώσει”, είπε στην “Κ” ο συνδικαλιστής κ. Νικος Ζαγαορακης και κάλεσε την κυβέρνηση “να ξεκαθαρίσει εάν θέλει ‘ή όχι τις επενδύσεις”.

Ξεπερνούν τους 2.000 οι εργαζόμενοι με άμεση ή έμμεση σχέση, στην επένδυση της Ελληνικό Χρυσός που κινδυνεύουν να απολυθούν εφόσον η εταιρία υλοποιήσει την απόφασή της και δεν βρεθεί κάποια λύση, όπως ελπίζουν οι τα Μαντεμοχώρια.

Απεναντίας η εξέλιξη προκάλεσε αίσθηση ικανοποίησης σε όσους εναντιώνονται στην παρουσία και δραστηριοποίηση της Ελληνικός Χρυσός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση