Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ελάφρυνση του χρέους και μεταρρυθμίσεις ζητούν τα κόμματα της Γερμανίας
Ελάφρυνση του χρέους και μεταρρυθμίσεις ζητούν τα κόμματα της Γερμανίας

Ελάφρυνση του χρέους και μεταρρυθμίσεις ζητούν τα κόμματα της Γερμανίας

Ανεπαρκές θεωρούν οι ερμανοί Πράσινοι το νέο πρόγραμμα ς για την Ελλάδα και ζητούν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί βιώσιμα εκτός κρίσης, πρέπει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εγκαταλείψει την αντίθεσή του για την ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος Σιμόνε Πέτερ. Μεταρ ζήτησε ο προέδρος των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ.

«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης του χρέους και περισσότερων επενδύσεων στην ενός ‘Πράσινου New Deal'», σημείωσε η κυρία Πέτερ, ενώ οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων ‘Αντον Χοφράιτερ και Κάτριν κέρινγκ-Έκαρντ τόνισαν ότι «χωρίς ελάφρυνση χρέους το τρίτο πακέτο στέκεται σε τρεμάμενα πόδια».

Διαφορετική είναι η άποψη του Προέδρου των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος προειδοποίησε την γερμανική ενόψει της έγκρισης του πακέτου βοήθειας. «Η της Ελλάδας δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι», δηλώνει στην «Tagesspiegel am Sonntag» και τονίζει ότι η ελληνική πρέπει να εφαρμόσει , τις οποίες στην πραγματικότητα απορρίπτει. Χωρίς αυτές τις , επιπλέον δανειακή βοήθεια δεν θα ήταν όμως «τίποτα άλλο από ένα δώρο για την Αθήνα», προσθέτει.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση