Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί και άλλα κρησφύγετα της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C
Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί και άλλα κρησφύγετα της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί και άλλα κρησφύγετα της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C

Σε συλλήψεις εννέ υπόπτων για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση της Τουρκίας DHKP-C προχώρησε χθες το πρωί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πρόκειται για οκτώ άνδρες και μία , οι οποίοι εντοπίστηκαν σε τρία διαμερίσματα, σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα. Εις βάρος του ενός εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στη μεταφορά οπλισμού με φουσκωτό ταχύπλοο, το καλοκαίρι του 2013, στη Χίο. Στα τρία σπίτια βρέθηκαν πρώτες ύλες για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επίσκεψη στην του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποσυνέδεαν τα δύο γεγονότα, ωστόσο πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να σχεδίαζαν ενέργεια κατά τουρκικού στόχου επί ελληνικού εδάφους ή ακόμη και κατά του Τούρκου προέδρου. Πάντως, ο κ. Τόσκας μιλώντας χθες το βράδυ στην τηλε του ANT1 διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν μέχρι τ ενδείξεις που να οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα». Οι συλλήψεις των 9 υπόπτων θα μπορούσαν να ερμηνευθούν και ως ένδειξη αυξημένης ετοιμότητας των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, ενόψει της άφιξης στην του κ. Ερντογάν. Κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν την επιχείρηση «μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών» και απένειμαν τα εύσημα στην της ΕΛ.ΑΣ. και την Αντιτρομοκρατική, ενώ αποκάλυψαν ότι σημαντικό ρόλο στην υπόθεση διαδραμάτισε η Υπηρεσία Πληροφοριών ().

Η χθεσινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε τρία διαμερίσματα, δύο στην περιοχή του Νέου Κόσμου και ένα στην Καλλιθέα. Σε καθένα απ' αυτά εντοπίστηκαν τρία άτομα. Πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες βρίσκονταν στη χ για διάστημα μικρότερο του ενός έτους και ότι τα τρία σπίτια είχαν νοικιαστεί πριν από μερικές εβδομάδες, κάποια μέσω Διαδικτύου.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση