Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εκτός τελικής φάσης για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Γ. Μουζάλας
Εκτός τελικής φάσης για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Γ. Μουζάλας

Εκτός τελικής φάσης για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Γ. Μουζάλας

Δεν προκρίθηκε ο υπουργός Μετνστευτικής Πολιτικής, ιάννης Μουζάλας, στην τελική φάση, δηλαδή στους τρεις επικραερους υποψήφιους, για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της ς.

Σε της «Κ» ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε: «Κάναμε μια προσπάθεια με αξιοπρέπεια. Πιστεύαμε ότι η χώρα δικαιούται τη θέση αυτή μετά από όσα έχουμε κάνει. Πάντως πρέπει να τονίσω, ότι οι άνθρωποι που προκρίθηκαν είναι εξαιρετικοί για τη συγκεκριμένη θέση».

Στις πρώτες τρεις θέσεις εξελέγησαν ο Γάλλος, Πιερ- Ιβ Λε Μπορζιέν (Pierre-Yves Le Borgn), βουλευτής για τους αποδήμους, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ με 31 ψήφους, ο Σλοβένος ο Γκόραζντ Κλεμέντσιτς (Goran Klemencic), υπουργός Δικαιοσύνης με 29 ψήφους και η τούνια Μιγιάτοβιτς (Dunja Mijatovic), πρώην εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη με 26 ψήφους.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έλαβε 21 ψήφους και έτσι βρέθηκε στην 4η θέση. Η τελική εκλογή νέου Επιτρόπου θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της ς, στις 22-26 Ιανουαρίου, με τη θητεία του να αρχίζει την 1η Απριλίου . Ο Γάλλος υποψήφιος θεωρείται φαβορί με βάση τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση