Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης οφειλών περί τους 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες
Εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης οφειλών περί τους 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης οφειλών περί τους 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης των οφειλών αναμένεται να μείνουν τελικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ οι επιχειρήσεις που θα έχουν το δικαίωμα να αξιοποιούν τον εν λόγω μηχανισμό θα πρέπει να έχουν τζίρο άνω των 50.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μένουν εκτός του μηχανισμού περί τους 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες τους οποίους η επιθυμούσε να εντάξει στον μηχανισμό. Οι ρυθμίσεις αυτές αναμένεται να περιληφθούν στο τελικό σχέδιο, λεπτομέρειες του οποίου θα συζητηθούν το πρωί της Δευτέρας σε που θα έχει στο Χίλτον με τους εκπροσώπους των δανειστών ο και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, παρουσία και του προκατόχου του στο υπουργείου και νυν υπουργού Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που εμπλέκεται στη για το ζήτημα του εξωδικαστικού μηχανισμού η εν λόγω ρύθμιση θα ισχύσει για 18 μήνες από την ψήφισή της, ενώ θα αφορά μέχρι και τις οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο θέμα, του εάν δηλαδή θα “κουρεύονται” και φόροι, και δανειστές φέρεται να έχουν συμφωνήσει στο να μην διαγράφονται ο ΦΠΑ και ο ΦΜΥ, αλλά να μπορούν να “κουρεύονται” τα ποσά που αφορούν σε προσαυξήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι προαιρετικός και οι επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Εφόσον συναινεί τουλάχιστον το 60% των πιστωτών (των πιστωτών δηλαδή που έχουν απαιτήσεις που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 60% του συνόλου) η διαδικασία της ρύθμισης θα ανατίθεται σε έναν από τους 2.500 διαπιστευμένους μεσολαβητές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το “κούρεμα” μπορεί να φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 80%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση