Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια – συνθήματα στη Βουλή έγραψαν αντιεξουσιαστές
Εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια – συνθήματα στη Βουλή έγραψαν αντιεξουσιαστές

Εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια – συνθήματα στη Βουλή έγραψαν αντιεξουσιαστές

Εκτεταμένα σημειώθηκαν στο γύρω στις εννιά το βράδυ της Τρίτης. Κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις μπαινοβγαίνοντας στο από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Στουρνάρη και πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά των ΜΑΤ που έχουν περικυκλώσει το σημείο.

Στόχος των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ήταν να περιορίσουν τους αγνώστους στο σημείο για να μην εξαπλωθούν και σε άλλους δρόμους των Εξαρχείων. Δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή του υ έγιναν παρανάλωμα του πυρός, ενώ στις φλόγες τυλίχτηκαν και . Οι αντιεξουσιαστές έγραψαν και συνθήματα σε τοιχίο της ς στη συμβολή της λεωφόρου Αμαλίας με την Βασιλίσσης Σοφίας.

Περίπου στις δέκα και μισή το βράδυ στο εσωτερικό του Πολυτεχνείου παρέμενε μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων καθώς οι περισσότεροι κινήθηκαν προς την πλατεία των Εξαρχείων.

Τα ξεκίνησαν όταν ομάδα εκατό ατόμων μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας στην οποία συμμετείχαν γύρω στους 500 αντιεξουσιαστές σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, κατευθύνθηκε προς τα . Εκεί, στη συμβολή των οδών Ζαϊμη και Μπουμπουλίνας έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ πέταξαν και μολότοφ εναντίον αστυνομικών.

Η πορεία είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια μέχρι τη και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση