Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έκτακτη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου οδικής ασφάλειας
Έκτακτη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου οδικής ασφάλειας

Έκτακτη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου οδικής ασφάλειας

Με φορμή τη διβούλευση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου υποδομών και μεταφορών

Έκτακτη πραγματοποίησε το Οδικής Ασφάλειας την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 με αφορμή τη διαβούλευση για το σχέδιο νόμου για τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών, παρουσία του ενικού ραμματέα του υπουργείου κ. Θάνου Βούρδα.

Συγκεκριμένα λόγω της λήξης της διαβούλευσης την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 για το σχέδιο νόμου, η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Μαρίνα , συγκάλεσε το Συμβούλιο προκειμένου τα μέλη να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς τοποθετήθηκαν και ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλουν και γραπτώς τις τους και παρατηρήσεις τους.

Όπως δήλωσε η κ. : «Πρόκειται για ένα καινοτόμο νομοσχέδιο που είμαι σίγουρη πως θα αναβαθμίσει την διαδικασία προσόντων και συμπεριφοράς των οδηγών, το σύστημα αξιολόγησης , εποπτείας και ελέγχου της οδηγικής συμπεριφοράς.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου, διαφανούς και λειτουργικού συστήματος, με αξιοποίηση της τεχνολογίας και την καθιέρωση αδιάβλητων διαδικασιών.

Λόγω της επικείμενης λήξης της διαβούλευσης δεν θα μπορούσε να μην προηγηθεί η συζήτηση και τοποθέτηση των μελών του ΕΣΟΑ προκειμένου να υποβάλλουμε τις τυχόν παρατηρήσεις μας και στον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη ώστε να προχωρήσει η ψήφιση του Νομοσχεδίου με την εφαρμογή ταυτόχρονα και των απαραίτητων μεταβατικών διατάξεων που απαιτούνται για την ομαλή μετάβαση στο νέο Σύστημα εξετάσεων οδηγών και υποψήφιων οδηγών».

"Αλιεύοντας" την είδηση