Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. ευρώ για το Άσυλο στην Ελλάδα
Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. ευρώ για το Άσυλο  στην Ελλάδα

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. ευρώ για το Άσυλο στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 25 εκατ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (), για να ενισχύσει τις δυνατότητες περαιτέρω στήριξης των ελληνικών αρχών.

Οι πρόσθετοι αυτοί πόροι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν την εφαρμογή της συμφωνίας -Τουρκίας και το επείγουσας μετεγκατάστασης. Η χρηματοδότηση παρέχεται από το , Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και θα επιτρέψει την πρόσθετων εμπειρογνωμόνων των κρατών μελών και διερμηνέων, καθώς και τη δημιουργία κινητών γραφείων της στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.

Ο επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Οι Οργανισμοί της διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την επιτόπια υποστήριξη των ελληνικών αρχών, παρέχοντας πρακτική εμπειρογνωμοσύνη και επιχειρησιακή στήριξη. Η Επιτροπή στηρίζει αυτές τις ενέργειες μέσω χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης από την . Καλώ τα κράτη μέλη να διαθέσουν γρήγορα το αναγκαίο προσωπικό για να υποστηρίξουν την EASO στην υλοποίηση του προγράμματός της και να ενισχύσουν το μετεγκατάστασης της ΕΕ. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή».

Η χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα αποτελεί μέρος του σχεδίου αντιμετώπισης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που καταρτίστηκε από κοινού από την Επιτροπή, τις ελληνικές αρχές και τα ενδιαφερόμενα μέρη για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή και για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου.

Από τις αρχές του 2015, η Επιτροπή έχει χορηγήσει επείγουσα βοήθεια ύψους 262 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ελληνικών αρχών, καθώς και οργανισμών της Ένωσης, διεθνών οργανισμών και που δραστηριοποιούνται στην .

Η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης προστίθεται στα 509 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη χορηγηθεί στην στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020 (294,5 εκατ. ευρώ από το ΤΑΜΕ και 214,7 εκατ. ευρώ από το ).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση