Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς
Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς

Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς

Με εκστρατείες μαζικού εμβολιασμού σε πρόσφυγες, μετανάστες και Ρομά θα επιχειρήσει να αποτρέψει μια σοβαρή επιδημία ς στην Ελλάδα το υπουργείο Υγείας. Ηδη στην Ελλάδα το τελευταίο τετράμηνο έχουν δηλωθεί περιστατικά ς, όταν τα προηγούμενα τρία έτη είχαν δηλωθεί συνολικά μόλις δύο περιστατικά στη χώρα μας.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων που δηλώθηκαν εφέτος έως τις αρχές Σεπτεμβρίου προέρχονται από την Αττική και την Πελοπόννησο, και αφορά κυρίως κοινότητες Ρομά (74% των κρουσμάτων), καθώς και άτομα 25-44 ετών από τον γενικό πληθυσμό, μεταξύ των οποίων και Υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς .

Στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη επιδημία ιλαράς και έχουν καταγραφεί περισσότερα από 14.000 τα κατά την περίοδο 2016-2017. Οι χώρες που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Ρουμανία (από την αρχή του 2016 έχουν καταγραφεί περίπου 9.000 τα) και η Ιταλία (από την αρχή του 2017 έως και σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 4.300 κρούσματα). Ο Πανελλήνιος Ιατρικός αποδίδει την επιδημία και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο αγγίζει πλέον και τη χώρα μας, και καλεί το και το υπουργείο Υγείας να εντείνουν τις προσπάθειές τους για ορθή του πληθυσμού για την αξία των εμβολίων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση