Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς
Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς

Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς

Με εκστρατείες μαζικού εμβολιασμού σε πρόσφυγες, και Ρομά θα επιχειρήσει να αποτρέψει μια σοβαρή επιδημία ιλαράς στην Ελλάδα το υπουργείο Υγείας. Ηδη στην Ελλάδα το τελευταίο τετράμηνο έχουν δηλωθεί 100 περιστατικά ιλαράς, όταν τα προηγούμενα τρία έτη είχαν δηλωθεί συνολικά μόλις δύο περιστατικά στη χώρα μας.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων που δηλώθηκαν εφέτος έως τις αρχές Σεπτεμβρίου προέρχονται από την και την Πελοπόννησο, και αφορά κυρίως κοινότητες Ρομά (74% των κρουσμάτων), καθώς και άτομα 25-44 ετών από τον γενικό πληθυσμό, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες Υγείας που ήταν ή ατελώς ι.

Στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη επιδημία ιλαράς και έχουν καταγραφεί περισσότερα από 14.000 κρούσματα κατά την περίοδο -2017. Οι χώρες που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η (από την αρχή του έχουν καταγραφεί περίπου 9.000 κρούσματα) και η Ιταλία (από την αρχή του 2017 έως και σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 4.300 κρούσματα). Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποδίδει την επιδημία και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο αγγίζει πλέον και τη χώρα μας, και καλεί το ΚΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας να εντείνουν τις προσπάθειές τους για ορθή του πληθυσμού για την αξία των εμβολίων.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση