Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έκρηξη στη Γλυφάδα: Το παρελθόν του 56χρονου στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ.
Έκρηξη στη Γλυφάδα: Το παρελθόν του 56χρονου στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ.

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Το παρελθόν του 56χρονου στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Στο παρελθόν του 56χρονου Αυστραλού, στόχου της βομβιστικής επίθεσης στη Γλυφάδα το πρωί της Παρασκευής, αλλά και στο ενδεχόμενο να συνδέεται αυτή με τον προ πενταμήνου φόνο Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία στη Βούλα, στρέφονται οι έρευνες της

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Αυστραλίας, ο 56χρονος ήταν για χρόνια αρχηγός των «Comancheros», μιας σκληρής ς μηχανόβιων κακοποιών, που λειτουργούσαν στα πρότυπα των Αμερικανών «Hell Angels». Μάλιστα, είχε εμπλακεί σε σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών και μετά το 2010, ήρθε σε ρήξη με τον μετέπειτα αρχηγό της εν λόγω ς. Ο 56χρονος το 2013 εγκατέλειψε την Αυστραλία μαζί με τη και τα δύο παιδιά του και εγκαταστάθηκε στο Ντουμπάι, ενώ πριν δύο χρόνια, κι ενώ ο «» στους κόλπους των «Commancheros» βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη φέρεται να βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα.

Ενα από τα ερωτήματα που έχουν τεθεί, στο πλαίσιο της έρευνας, είναι εάν και κατά πόσον η σημερινή εις βάρος του, συνδέεται με τον φόνο του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον περασμένο Οκτώβριο στο Πανόραμα Βούλας. Αλλωστε, δεκάδες φορές, τα ΜΜΕ της Αυστραλίας έχουν αναφερθεί σε του Μακρή με σκληρούς Λιβανέζους κακοποιούς, αλλά και σε εμπλοκή του σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2014 είχε πραγματοποιηθεί σε γραφεία που διατηρούσαν οι «Hell Angels» στο Κορωπί, ενώ δύο μέλη του κλαμπ είχαν συλληφθεί για οπλοκατοχή.

Το χρονικό της επίθεσης

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 10 το πρωί της Παρασκευής, σε υπαίθριο πάρκινγκ επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στη Γλυφάδα

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του 56χρονου και πυροδοτήθηκε τη στιγμή ακριβώς που έθεσε σε λειτουργία τη μηχανή. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, χωρίς ωστόσο η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

Δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη, το θύμα απεγκλώβισε από το φλεγόμενο Ι.Χ. άτομο που ήταν στο σημείο.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά που επεκτάθηκε σε τρία διπλανά Ι.Χ. Κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Βουλιαγμένης δόπη για αρκετή ώρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν η βόμβα ενεργοποιήθηκε με τηλεχειρισμό ή εάν πυροδοτήθηκε τη στιγμή που ο 56χρονος γύρισε τη μίζα του αυτοκινήτου.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση