Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εκλογή εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων των Ηνωμένων Εθνών
Εκλογή εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων των Ηνωμένων Εθνών

Εκλογή εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων των Ηνωμένων Εθνών

Σημαντική επιτυχία για τη χ μας αποτελεί η εκλογή της ς Σοφίας Βιδάλη στην Υποεπιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και κάθε απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας (Subcommittee for the Prevention of Torture) του ΟΗΕ. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας εκλέγεται στο συγκεκριμένο όργανο.

Η έχει ως την πρόληψη των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης μεταχείρισης στις χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Για το σκοπό αυτό διενεργεί επισκέψεις σε όλους τους χώρους στέρησης της ελευθερίας, καταθέτει συστάσεις βελτίωσης προς τις αρμόδιες εθνικές αρχές, υποβάλλει προτάσεις σχετικά με την υφιστάμενη και επικουρεί τους Εθνικούς Μηχανισμούς Πρόληψης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους. Η συγκροτείται από 25 εμπειρογνώμονες που επιλέγονται με τη διαδικασία της εκλογής από τις χώρες που έχουν κυρώσει το Προαιρετικό Πρωτόκολλο της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων (Optional Protocol to the Convention Against Torture).

Η Σοφία Βιδάλη είναι Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ς, με πολυετή εμπειρία στα ζητήματα εφαρμογής πολιτικών και μέτρων ελέγχου του εγκλήματος (σωφρονιστική πολιτική και , και αστυνόμευση).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση