Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Εκλεισε η εταιρεία κρατήσεων Airfasttickets
Εκλεισε η εταιρεία κρατήσεων Airfasttickets

Εκλεισε η εταιρεία κρατήσεων Airfasttickets

«Λουκέτο» έβαλε η Airfasttickets, οι υπάλληλοι της οποίας έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας για τη διεκδίκηση των μισθών των τελευταίων μηνών που τους οφείλονται από το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο.

Το κλείσιμο του διαδικτυακού γραφείου στη χώρα μας ήρθε ως φυσική συνέχεια της πτώχευσης των εταιρειών της Airfasttickets στη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Πάντως, το κώδωνα του κινδύνου για την εταιρεία είχε κρούσει περίπου έναν χρόνο πριν η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Εταιρειών (ΙΑΤΑ), οπότε ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο, προβάλλοντας ως κύρια αιτία την καθυστέρηση καταβολής οφειλομένων από την πλευρά του.

Η εταιρεία μετά την εξέλιξη αυτή δεν κατάφερε να ορθοποδήσει, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για καθυστέρηση καταβολής οφειλομένων προς αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ.

Στις αρχές του 2014, η Airfasttickets επιχείρησε να επανέλθει στο προσκήνιο εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη για την πώληση μετοχικού πακέτου της σε μεγάλες κινεζικές εταιρείες. Οι ως φαίνεται δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα ρευστότητας για το ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ τα οικονομικά του προβλήματα έφθασαν στο αποκορύφωμα πριν από την οριστική του πτώση με την επιβολή των capital controls τον περασμένο Ιούλιο στη χώρα μας.

Εξάλλου, η Airfasttickets είχε καταγγελθεί από άλλα ταξιδιωτικά γραφεία για την υιοθέτηση μεθόδων πωλήσεων που δημιουργούσαν σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό. Παράλληλα, ταξιδιωτικά γραφεία είχαν κινηθεί κατά της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές πωλήσεων διαθέτοντας κατά καιρούς όχι μόνο κάτω του κόστους της χονδρικής, αλλά και κάτω από το ύψος των φόρων και των τελών. Τα γραφεία κέρδισαν για το εν λόγω θέμα απαγορεύοντας στην Airfasttickets να πωλεί εισιτήρια με αυτό τον τρόπο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση