Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εκκληση του ΣΕΒ για την παραμονή της χώρας στο ευρώ
Εκκληση του ΣΕΒ για την παραμονή της χώρας στο ευρώ

Εκκληση του ΣΕΒ για την παραμονή της χώρας στο ευρώ

Δραματική έκκληση για την παραμονή της Ελλάδας στη Ζώνη του Ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση απηύθυνε ο ΣΕΒ στους θεσμούς, επισημαίνοντας ότι οποιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θέοδωρος Φέσσας έστειλε προχθές τόσο προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, όσο και στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών Ζ.Κ. Γιουνκέρ, Ντ. Τουσκ και Μ. , όπου μεταφέρει τα συμπεράσματα του δημοψηφίσματος και τις θέσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας για την εν εξελίξει με τους εταίρους και την ανάγκη άμεσης συμφωνίας εντός του ευρώ και της Ευρωζώνης.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στρέφεται κατά των μέτρων λιτότητας και όχι κατά του ευρώ, οπως σαφώς επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, κ. », αναφέρει μεταξύ άλλων στην του ο κ. Φέσσας. Μεταφέροντας την αγωνία των ελληνικών επιχειρήσεων για τα σενάρια του Grexit, ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημειώνει: «Εμείς, η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Ζώνη του Ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση λύση. Η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι ο μόνος δρόμος για οικονομική ανάπτυξη, γεωπολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μεταφέρει στους επικεφαλής των θεσμών και την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη αποκατάστασης της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση