Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έκκληση αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας
Έκκληση αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας

Έκκληση αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας

Έκκληση αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας απηύθυνε το  κόμμα των Πρασίνων της ερμανίας.

Συγκεκριμένα η των ερμανών Πρασίνων Claudia Roth, αντιπρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου και η Lisa Badum, εκπρόσωπος για την προστασία του κλίματος της Κ.Ο. των Πρασίνων και μέλος της ελληνογερμανικής ομάδας βουλευτών της Bundestag με επιστολή τους στη διαδικτυακή εφ της Φραγκονίας «Der Neue Wiesentbote», απευθύνουν έκκληση αλληλεγγύης για τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα ανακοινώνουν τον επίσημο λογαριασμό αλληλεγγύης του Υπουργείου Οικονομικών για να προσφέρουν οι Γερμανοί πολίτες.

«Οι συνέπειες της βίαιης καταστροφικής ς στην Ελλάδα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους και κατέστησε πολλούς άστεγους, μας έχουν συγκλονίσει. Πολλές Ελληνίδες και πολλοί Έλληνες βρίσκονται μπροστά στα ερείπια της ύπαρξής τους.  Απαιτείται τώρα ένα δείγμα και της ενδοευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Χρειάζεται συγκεκριμένη, μη γραφειοκρατική βοήθεια για την Ελλάδα, και φυσικά ιδιαιτέρως για τους ανθρώπους της Κινέτας και της Ραφήνας/Ματιού, που θεωρείται κατεστραμμένο κατά το 98%.

Η υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει στα , μέσω ενός Ταμείου βοήθειας, υποστήριξη υπό τη μορφή απευθείας πληρωμών, έκτακτων συντάξεων και δανείων με ευνοϊκούς όρους για την ανοικοδόμηση κατοικιών. Ρητώς όμως καλούνται και άλλοι θεσμοί, ΜΚΟ και άτομα να συμμετάσχουν σε αυτήν την αναγκαία στήριξη. Αυτό θέλουμε κι εμείς να κάνουμε και, πέραν αυτών, καλούμε με όλη μας την καρδιά για τον οβολό σας στον εξής ειδικό λογαριασμό:Bank of Greece IBAN:GR4601000230000002341195169 Kontoinhaber: Ministry of Finance.

Ακόμα δεν έχει υπάρξει τελική δήλωση για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτήν την καταστροφή από τις φωτιές. Και ξηρασίες και καταστροφικές πυρκαγιές ανέκαθεν υπήρχαν. Ωστόσο, είναι ευνόητο ότι και η κλιματολογική σαφώς αυξάνει την πιθανότητα ακραίων καιρικών φαινόμενων, όπως μακρές περίοδοι ξηρασίας και καύσωνες. Κι εδώ πρέπει να αλλάξουμε «ρότα» αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας: Τελικά, πρόκειται για το μέλλον όλων μας και για τις δυνατότητες επιβίωσής μας πάνω στη γη!» τονίζουν μεταξύ άλλων οι δυο βουλευτίνες των Πράσινων.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση