Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Τσιάπρας εφημέριος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Τσιάπρας εφημέριος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Εκοιμήθη το βράδυ της Τετάρτης 6 Μαΐου 2015 ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Τσιάπρας συμπληρώσας το 84 έτος της ηλικίας του, καταγόμενος από τον Βόλου.

Με την του Αγγελική απέκτησε τρία παιδιά (τον Δημήτρη την Ελένη και τη Χρυσάνθη) 11 εγγόνια και 2 δισέγγονα.

Διάνονος χειροτονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1958 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου κυρό Διονύσιο και στις 23 οεμβρίου του ίδιου έτους χειροτονείται Πρεσβύτερος και διορίζεται εφημέριος στον Ιερό αό Ευαγγελισμού Θεοτόκου στα Μούδρα της Λήμνου.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου Δολιανών, Ζωοδόχου Πηγής Τρικάλων και στον Ιερό Ναό Πετραλώνων ως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Το 1985 διορίζεται εφημέριος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην Ενορία, και με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 58 χρόνων ιερατικής διακονίας αποφάσισε να τον τιμήσει με την ανώτερη Τιμητική Διάκριση της Ενορίας.

Τον Μάρτιο του 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τον χαρακτήρισε «Σεμνόν, ιεροπρεπή, καλόν καγαθόν και πιστόν λευίτην».

Η σορός του μακαριστού θα τεθεί προς προσκύνηση το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου μετά την στις 11 π.μ.

Η θα γίνει στο της Αναστάσεως Πειραιώς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση