Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εκεχειρία μετά την ένταση στη Ν.Δ.
Εκεχειρία μετά την ένταση στη Ν.Δ.

Εκεχειρία μετά την ένταση στη Ν.Δ.

Σε μία αμφίβολης διάρκειας εκεχειρία κατέληξαν χθες οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας της έας ς, μετά την ένταση των τελευταίων ημερών, που νομιμοποίησε τη συζήτηση για την ενότητα του κόμματος της κεντροδεξιάς. Και ενώ οι «εχθροπραξίες» συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το μεσημέρι, η απογευματινή συνάντηση των τεσσάρων επιχείρησε να εκπέμψει ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα: «Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας οεμβρίου, οι τέσσερις για την προεδρία της Νέας ς συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλός μας είναι μόνον ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου».

Το μήνυμα των τεσσάρων, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από την οποία απουσίαζαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς, λειτούργησε κατευναστικά και για τους της Νέας Δημοκρατίας, αρκετοί εκ των οποίων ετοιμάζονταν να θέσουν ζήτημα αναβολής της διαδικασίας ή, αντιστοίχως, της ανάγκης ομαλής ολοκλήρωσής της εντός των ημερομηνιών.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αδ. εωργιάδη, ο οποίος και ανέλαβε να απευθύνει τις σχετικές προσκλήσεις, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε καθησυχασμένος σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες του για τη διαδικασία ανάθεσης του μηχανογραφικού έργου των εκλογών, αποδεχόμενος και την έκδοση της κοινής ανακοίνωσης που πρότεινε ο κ. Απ. . Αν κάποιος περιοριστεί σε όσα διεμείφθησαν χθες, θα μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ν.Δ. οδεύει συγκροτημένα προς τις κάλπες του Νοεμβρίου και ότι η προχθεσινή εικόνα οξείας ααράθεσης και ρήξης συνιστά παρελθόν. ια την πλήρη εκτόνωση της κατάστασης, ως προς τη διαδικασία ανάθεσης του έργου μηχανογράφησης, συμφωνήθηκε να δοθεί διήμερη παράταση στην προθεσμία που λήγει σήμερα το μεσημέρι για την υποβολή προσφορών, χωρίς πάντως να ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα των εκλογών.

Είναι, δε, ενδεικτικό ότι έναντι όσων βουλευτών έθεσαν, τελικά, ζήτημα αναβολής της εκλογής και συνεδρίου (οι κ. Καράογλου και Σαλμάς), ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι αρμοδιότητα σύγκλησης Συνεδρίου δεν έχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, την εντολή της οποίας, όπως είπε, ήδη έχει από τον Αύγουστο και αφορούσε στο να παραμείνει στην ηγεσία ενόψει του ενδεχομένου των εκλογών και αμέσως μετά να οδηγήσει σε εκλογή νέας ηγεσίας. Μάλιστα, άφησε και έναν υπαινιγμό ότι ο ίδιος ανέλαβε μία αποστολή αυτοκτονίας, καθώς ήταν, λίγο έως πολύ, βέβαιη η ήττα του κόμματος και, απλώς, επελέγη αυτός που θα μπορούσε να έχει την καλύτερη εκλογική επίδοση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση