Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εκεχειρία μετά την ένταση στη Ν.Δ.
Εκεχειρία μετά την ένταση στη Ν.Δ.

Εκεχειρία μετά την ένταση στη Ν.Δ.

Σε μία αμφίβολης διάρκειας εκεχειρία κατέληξαν χθες οι τέσσερις διεκδικητές της ς της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ένταση των τελευταίων ημερών, που νομιμοποίησε τη συζήτηση για την ενότητα του κόμματος της κεντροδεξιάς. Και ενώ οι «εχθροπραξίες» συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το μεσημέρι, η απογευματινή συνάντηση των τεσσάρων επιχείρησε να εκπέμψει ένα εντελώς διαφορετικό : «Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού. Αντίπαλός μας είναι μόνον ο κ. ς, η κυβέρνησή του και τα προτα του τόπου».

Το μήνυμα των τεσσάρων, λίγο πριν από τη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από την οποία απουσίαζαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. , λειτούργησε κατευναστικά και για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αρκετοί εκ των οποίων ετοιμάζονταν να θέσουν ζήτημα αναβολής της διαδικασίας ή, αντιστοίχως, της ανάγκης ομαλής ολοκλήρωσής της εντός των ημερομηνιών.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αδ. εωργιάδη, ο οποίος και ανέλαβε να απευθύνει τις σχετικές προσκλήσεις, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε καθησυχασμένος σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες του για τη διαδικασία ανάθεσης του μηχανογραφικού έργου των εκλογών, αποδεχόμενος και την έκδοση της κοινής ανακοίνωσης που πρότεινε ο κ. Απ. Τζιτζικώστας. Αν κάποιος περιοριστεί σε όσα διεμείφθησαν χθες, θα μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ν.Δ. οδεύει συγκροτημένα προς τις κάλπες του Νοεμβρίου και ότι η προχθεσινή εικόνα οξείας αντιπαράθεσης και ρήξης συνιστά παρελθόν. ια την πλήρη εκτόνωση της κατάστασης, ως προς τη διαδικασία ανάθεσης του έργου μηχανογράφησης, συμφωνήθηκε να δοθεί διήμερη παράταση στην προθεσμία που λήγει σήμερα το μεσημέρι για την υποβολή προσφορών, χωρίς πάντως να ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα των εκλογών.

Είναι, δε, ενδεικτικό ότι έναντι όσων βουλευτών έθεσαν, τελικά, ζήτημα αναβολής της εκλογής και συνεδρίου (οι κ. Καράογλου και Σαλμάς), ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι αρμοδιότητα σύγκλησης Συνεδρίου δεν έχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, την εντολή της οποίας, όπως είπε, ήδη έχει από τον Αύγουστο και αφορούσε στο να παραμείνει στην ενόψει του ενδεχομένου των εκλογών και αμέσως μετά να οδηγήσει σε εκλογή νέας ηγεσίας. Μάλιστα, άφησε και έναν υπαινιγμό ότι ο ίδιος ανέλαβε μία αποστολή αυτοκτονίας, καθώς ήταν, λίγο έως πολύ, βέβαιη η ήττα του κόμματος και, απλώς, επελέγη αυτός που θα μπορούσε να έχει την καλύτερη εκλογική επίδοση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση