Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εκδόθηκε η Κυπριακή NAVTEX για τη γεώτρηση στο Οικόπεδο 10
Εκδόθηκε η Κυπριακή NAVTEX για τη γεώτρηση στο Οικόπεδο 10

Εκδόθηκε η Κυπριακή NAVTEX για τη γεώτρηση στο Οικόπεδο 10

Εκδόθηκε το Σάββατο από τις αρχές της Κυπριακής ς η Navtex με την οποία δεσμεύεται από τις 10 οεμβρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2019, η περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ όπου ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός σε με την θα πραγματοποιήσει γεώτρηση στο Οικόπεδο 10.

Σύμφωνα με τη NAVTEX 364/18, που κοινοποιήθηκε από το LARNACA/ RADIO, από τις 10 οεμβρίου ξεκινούν οι προγραμματισμένες για την προετοιμασία της γεώτρησης και ως εκ τούτου καλούνται όλα τα πλοία που πλέουν στην περιοχή να επιδεικνύουν την ανάλογη προσοχή όταν πλησιάζουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Η γεώτρηση θα γίνει με το γεωτρύπανο Stena IceMax της Εxxon Mobil, που αναχώρησε από τις Κανάριες νήσους για την Κύπρο. Το Stena IceMax φέρει βρετανική σημαία, έχει διπλό πύργο και τρυπάνι + 1Α1.

Κατασκευάστηκε το 2011 από τη Samsung Heavy Industries. Το IceMAX σχεδιάστηκε ειδικά για να λειτουργήσει στις πιο αντίξοες κλιματικές συνθήκες του κόσμου – κυρίως στην Αρκτική, και διαθέτει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως -30 βαθμούς, αλλά και σε μεγάλες γεωλογικές .

Είναι ικανό να λειτουργεί σε βάθη νερού έως και 10.000 πόδια κάτω από τον βυθό της θάλασσας (3048m). Έχει μήκος 228 , πλάτος 42, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 180 άτομα προσωπικό και έχει και ελικοδρόμιο.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση