Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εκδήλωση στην Αθήνα για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης
Εκδήλωση στην Αθήνα για το  Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Εκδήλωση στην Αθήνα για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Επένδυση στη νεολί της Ευρώπης

Ενημερωτική εκδήλωση, με κεντρικό ομιλητή τον Jimmy Jamar, επικεφαλής της Αροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο και εκ των συντονιστών της Δράσης “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 το πρωί στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα(Αμαλίας 8).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Jimmy Jamar θα παρουσιάσει το “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης” που εγκαινιάστηκε στις 7/12. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πάνος Καρβούνης ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκομέ.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να το δηλώσουν απαραίτητα είτε ηλεκτρονικά (Denise.Couyoufa@ec.europa.eu) ή στο τηλέφωνο 210 7272105 (Ντ. Κουγιούφα).

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά.

Με το νέο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετούνται σε ένα έργο, είτε εθελοντικά, είτε ως εία, είτε ως , είτε ως θέση ς για περίοδο μεταξύ 2 και 12 μηνών.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετέχουν σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, σε τομείς όπως η , η υγεία, η κοινωνική ένταξη, η συνδρομή στην παροχή τροφίμων, η κατασκευή καταλυμάτων, η υποδοχή, η στήριξη και η ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων, η του περιβάλλοντος και η πρόληψη φυσικών καταστροφών.

Νέοι ηλικίας 17 έως 30 ετών μπορούν να εγγράφονται στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης στη διεύθυνση http://europa.eu/solidarity-corps . Το κατώτατο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή σε ένα έργο είναι τα 18.

Στόχος είναι η συμμετοχή 100.000 νέων στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης έως το τέλος του 2020.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση