Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εκατό ευρώ για αγορά πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων
Εκατό ευρώ για αγορά πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων

Εκατό ευρώ για αγορά πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων

Εκτό ευρώ γόρασαν από δουλέμπορους τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα οι Μαροκινοί, και Ιρανοί μετανάστες που εντοπίστηκαν την Κυριακή από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενώ επιβιβάζονταν σε τουριστικό λεωφορείο με προορισμό την Ειδωμένη. Συνελήφθησαν 23 από τους 35 επιβάτες του πούλμαν καθώς στη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχαν προμηθευτεί πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα δηλώνοντας πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Σκοπός τους ήταν να μεταβούν στην Ειδωμένη, απ όπου θα τους παραλάμβαναν διακινητές με σκοπό να τους μεταφέρουν αρχικά  στη Σερβία και στη συνέχεια στην κεντρική Ευρώπη.

Για το συγκεκριμένο σκέλος της διαδρομής καθένας από τους αλλοδαπούς θα πλήρωνε στο 1.000 ευρώ. Η κατάθεση – πληρωμή των χρημάτων θα γίνονταν μέσω εταιρείας μεταφοράς εμβασμάτων. Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθη ο 47χρονος οδηγός του πούλμαν που στο παρελθόν έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και δύο αλλοδαποί. Πρόκειται για 36χρονο υπήκοο Ιράκ, ο οποίος φέρεται να μοίραζε τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα στους μετανάστες και φωτογραφίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ο «» της διακίνησης καθώς και ένας Ιρανός συνεργός του. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού λεωφορείου καθώς και ένας αλλοδαπός που φέρεται να «ψάρεψε» τους μετανάστες από την Βικτωρίας λέγοντάς τους ότι με 100 ευρώ θα τους εξασφάλιζε πλαστό υπηρεσιακό σημείωμα και τη μεταφορά τους στην Ειδωμένη.

Οι 23 συλληφθέντες αλλοδαποί καταδικάστηκαν σε 9 μήνες φυλάκιση χωρίς για το αδίκημα της πλαστογραφίας και πρόκειται να οδηγηθούν σε φυλακή της χώρας. Αντίστοιχα, οι διακινητές αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν   δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ στη διάρκεια περιπολίας τους την Κυριακή στο της ς εντόπισαν τον Ελληνα οδηγό τουριστικού λεωφορείου και τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του, τη στιγμή που επιβίβαζαν στο πούλμαν 38 αλλοδαπούς μετανάστες. Ο αστυνομικός έλεγχος από τους άνδρες της ΔΙΑΣ έγινε στη λεωφόρο Αχαρνών και με τη συνδρομή εκπαιδευμένων αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής διαπιστώθηκε ότι 20 από τους επιβάτες του πούλμαν ήταν εφοδιασμένοι με πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση