Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εγκλωβισμένοι στην Ισπανία 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Εγκλωβισμένοι στην Ισπανία 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εγκλωβισμένοι στην Ισπανία 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών ικόλαο Δένδια απέστειλε ο πρύτανης του Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Α.Δ Αλμπάνης με αίτημα τον επαναπατρισμό είκοσι φοιτητών του Ιωαννίνων, οι οποίοι βρίσκονται στην μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Αυτή τη στιγμή οι φοιτητές είναι αποκλεισμένοι καθώς έχουν διακοπεί όλες οι αεροπορικές πτήσεις προς και από την .

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μίλησε για την υπόθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οπως είπε, πρόκειται για φοιτητές διαφόρων Τμημάτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφυγαν για το Πρόγραμμα , Ιανουάριο, Φεβρουάριο και 3-4 που αυτούς έφυγαν στις αρχές Μαρτίου. Μάλιστα ο πρύτανης διευκρίνισε: «Παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις από το Πανεπιστήμιο και το γραφείο Erasmus να μην το κάνουν ,γιατί ενδεχόμενα θα βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες και επίσης ίσως θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν. Με δική τους ευθύνη έφυγαν, κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε κάποιον να πάει κάπου. Τώρα, ζητάνε όλοι να επιστρέψουν γιατί προφανώς τα πράγματα είναι άσχημα».

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστήμιο ο κ. Αλμπάνης ανέφερε:

«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει δώσει με πράξη του πρύτανη αναλυτικές οδηγίες για την λειτουργία της Διοίκησης. Τα προτα μας ,είναι ότι το Πανεπιστημιακό , βρίσκεται δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη. Προσπαθούμε να στήσουμε το εργαστήριο να γίνεται διάγνωση δειγμάτων και στα Γιάννενα, για να κερδίζεται . Μέχρι στιγμής, έχουμε περιοριστεί στην Ήπειρο σε δυο κρούσματα. Έχει μείνει ένας μικρός αριθμός φοιτητών που δεν έχουν φύγει από τα Ιωάννινα και μένουν στις . Η φροντίδα μας είναι για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των φοιτητών».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση