Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Εγκυοι και αφυδατωμένα παιδιά σε ακυβέρνητη λέμβο
Εγκυοι και αφυδατωμένα παιδιά σε ακυβέρνητη λέμβο

Εγκυοι και αφυδατωμένα παιδιά σε ακυβέρνητη λέμβο

Στον εισγγελέ Λασιθίου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τρία άτομα από τα συνολικά 217 που επέβαιναν σε λέμβο η οποία εντοπίστηκε ακυβέρνητη ανοιχτά της Καρπάθου. Αυτοί τουλάχιστον υποδείχθηκαν από τους ίδιους τους παράνομους μετανάστες ως οι υπεύθυνοι για τη μεταφορά τους από τη Συρία στην Ιταλία, με «κόμιστρο», σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, από 3.500 έως και 5.500 δολάρια.

Η λέμβος εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, όμως έως το απόγευμα της Τετάρτης, εκτός από 30 άτομα, οι υπόλοιποι επιβαίνοντες αρνούνταν πεισματικά να αποβιβαστούν, εκφράζοντας την έντονη επιθυμία τους να συνεχίσουν το δι μέχρι τον τελικό προορισμό τους. Ακολούθησαν πολύωρες διαπραγματεύσεις και, με τη συμβολή του εκπροσώπου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που έφτασε από το , πείστηκαν τελικά να αποβιβαστούν από τη λέμβο σε πλοίο για να μεταφερθούν στη .

Η δύσκολη διαδικασία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και οι 217 πεινασμένοι και διψασμένοι άνθρωποι, από τους οποίους 81 είναι παιδιά, βρήκαν καταφύγιο στο κλειστό της ς.

Προηγήθηκε αρχικά αστυνομικός έλεγχος, καταγραφή στοιχείων, φωτογράφηση και, τέλος, ιατρικός έλεγχος από κλιμάκιο γιατρών του υ Σητείας.

Η υγεία τους δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΥΠΕ Κρήτης. Συνολικά 15 άτομα -από 217 εξεταζόμενα- διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Τρεις έγκυοι γυναίκες κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου, καθώς εμφάνισαν αιμορραγικά συμτα. Αλλες τέσσερις έγκυοι είχαν παρόμοια προβλήματα αλλά πήραν εξιτήριο, ενώ την ίδια τύχη είχαν και αρκετά παιδιά που παρουσίασαν συμτα αφυδάτωσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση