Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Εγκυοι και αφυδατωμένα παιδιά σε ακυβέρνητη λέμβο
Εγκυοι και αφυδατωμένα παιδιά σε ακυβέρνητη λέμβο

Εγκυοι και αφυδατωμένα παιδιά σε ακυβέρνητη λέμβο

Στον εισαγγελέα Λασιθίου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τρία άτομα από τα συνολικά 217 που επέβαιναν σε λέμβο η οποία εντοπίστηκε ακυβέρνητη ανοιχτά της Καρπάθου. Αυτοί τουλάχιστον υποδείχθηκαν από τους ίδιους τους παράνομους μετανάστες ως οι υπεύθυνοι για τη μεταφορά τους από τη Συρία στην Ιταλία, με «κόμιστρο», σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, από 3.500 έως και 5.500 δολάρια.

Η εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, όμως έως το απόγευμα της Τετάρτης, εκτός από 30 άτομα, οι υπόλοιποι επιβαίνοντες αρνούνταν πεισματικά να αποβιβαστούν, εκφράζοντας την έντονη επιθυμία τους να συνεχίσουν το ταξίδι μέχρι τον τελικό προορισμό τους. Ακολούθησαν πολύωρες και, με τη συμβολή του εκπροσώπου της  που έφτασε από το Ηράκλειο, πείστηκαν τελικά να αποβιβαστούν από τη λέμβο σε πλοίο για να μεταφερθούν στη Σητεία.

Η δύσκολη διαδικασία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και οι 217 πεινασμένοι και διψασμένοι άνθρωποι, από τους οποίους 81 είναι παιδιά, βρήκαν καταφύγιο στο κλειστό γυμναστήριο της Σητείας.

Προηγήθηκε αρχικά αστυνομικός έλεγχος, καταγραφή στοιχείων, φωτογράφηση και, τέλος, ιατρικός έλεγχος από κλιμάκιο γιατρών του Νοσοκομείου Σητείας.

Η υγεία τους δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, σύμφωνα με της ΥΠΕ Κρήτης. Συνολικά 15 άτομα -από 217 εξεταζόμενα- διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Τρεις έγκυοι κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου, καθώς εμφάνισαν αιμορραγικά συμπτώματα. Αλλες τέσσερις έγκυοι είχαν παρόμοια προβλήματα αλλά πήραν εξιτήριο, ενώ την ίδια τύχη είχαν και αρκετά παιδιά που παρουσίασαν αφυδάτωσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

"Αλιεύοντας" την είδηση