Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εγκαίνια «Ξενώνα Φιλοξενίας για Ασυνόδευτα Παιδιά»
Εγκαίνια «Ξενώνα Φιλοξενίας για Ασυνόδευτα Παιδιά»

Εγκαίνια «Ξενώνα Φιλοξενίας για Ασυνόδευτα Παιδιά»

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και η διεθνής οργάνωση Save the Children, σε συν με το , Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της ς Αττικής, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζουν τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Παιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προστασίας που απευθύνεται σε ασυνόδευτα παιδιά υπηκόους τρίτων χωρών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

 Τα εγκαίνια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13.00 , στον χώρο του Ξενώνα, στον Άλιμο.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν: η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο προέδρος του ΕΚΚΑ,   Περικλής Τζιάρας, ο περιφερειακός διευθυντής της Save the Children για την Ελλάδα και τα , Andreas Ring, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ς Αττικής, Σοφία νσταντέλλια και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

 Ο Ξενώνας χρηματοδοτείται από τo τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  (European Commission's Humanitarian Aid departmentECHO).

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε σχετικά: ” Πάνω από 65 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν εκτοπιστεί λόγω πολέμου και συγκρούσεων. Από αυτούς οι μισοί είναι παιδιά. Αρκετές χιλιάδες από αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια βρίσκονται στην Ελλάδα και θα περάσουν όλη τους την παιδική ηλικία μακριά από τις πατρίδες τους. Mε τη βοήθεια της Save the Children, εταίρου μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται κομμάτι της λύσης, και μάλιστα μιας μακροπρόθεσμης λύσης – για να στηρίξουμε κάποια από τα παιδιά αυτά και να τους προσφέρουμε ελπίδα”.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξασφάλιση προστατευόμενης στέγασης ασυνόδευτων παιδιών, αγοριών, ηλικίας 10-18 ετών, με την παροχή αφενός ασφαλούς και κατάλληλης ς και αφετέρου υπηρεσιών προστασίας (σίτιση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ιατρική & , ασφάλεια) εντός του Ξενώνα με επαρκές και κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Ο ξενώνας έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μέχρι 30 παιδιά. Στον ξενώνα επίσης παρέχονται υποστηρικτικές δράσεις από εξειδικευμένη ομάδα, στις περιπτώσεις όπου εντοπίζονται ανάγκες για νομική, ψυχο ή άλλη υποστήριξη.

 Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται στη βάση της βέλτιστης εξυπηρέτησης των Δικαιωμάτων των Παιδιού, καθώς και προς το συμφέρον και την ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν εκεί. Παράλληλα οι συνεργαζόμενοι φορείς προετοιμάζουν πιλοτικό πρόγραμμα «ανάδοχης φροντίδας για ασυνόδευτα παιδιά» με γνώμονα το εξατομικευμένο συμφέρον του κάθε παιδιού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση