Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εγκαίνια Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλων
Εγκαίνια Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλων

Εγκαίνια Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλων

Στην οδό Κρατίνου 9 και Αθηνάς, στον 3ο όροφο στεγάζεται πλέον η θεματική βιβλιοθήκη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Πρόκειται για έναν σύγχρονο και άρτια επιμελημένο χώρο, ο οποίος είναι πλέον διαθέσιμος για εκείνες και εκείνους που ενδιαφέρονται να μελετήσουν βιβλία, συγγράμματα και αρχειακό υλικό που αφορούν στους διαχρονικούς του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά και σε ειδική βιβλιογραφία για θέματα Ισότητας Φύλων.

Η προϊσταμένη της βιβλιοθήκης Κ. Πεντάρχου, τα στελέχη Χ. Κλημεντίδης, η Μ. Λαΐου, αλλά και ο Κ. Σίμος που κάνει αυτήν την περίοδο την πρακτική του, αποτελούν το εξειδικευμένο και ακούραστο προσωπικό της βιβλιοθήκης που πια είναι ανοικτή καθημερινά για το κοινό.

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, η υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Ισότητας Φύλων Μ. Χρυσοβελώνη, στον χαιρετισμό της εξήρε τις προσπάθειες του προσωπικού της βιβλιοθήκης, συνολικότερα του προσωπικού της ΓΓΙΦ και του ΚΕΘΙ, καθώς και τις γ.γ. Φ. Κούβελα και πρόεδρο, Ει. Αγαθοπούλου αντίστοιχα.

Ωστόσο, ευχαρίστησε και τους δωρητές του αρχειακού υλικού και των βιβλίων διαχρονικά, ενώ διατύπωσε την βούληση της για τις επόμενες πολιτικές που θα αναδείξουν αυτήν την σημαντική, μοναδική στην Ελλάδα, θεματική βιβλιοθήκη.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ότι το Νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων που κατατέθηκε στην Γραμματεία της Κυβέρνησης για να πάρει τη σειρά του για εισαγωγή στην Βουλή στις αρχές του νέου χρόνου, αποτελεί την «ναυαρχίδα» της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ για τα θέματα της Ισότητας, μετά τη νομοθέτηση του οποίου θα «φωτιστεί» ολόκληρο το και κάθε δραστηριότητα του Υπουργείου Εσωτερικών, της ΓΓΙΦ και του ΚΕΘΙ, όπως και της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας των Φύλων.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε η Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Ανν. Καββαδία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση