Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έφοδος εισαγγελέων με ερωτήματα
Έφοδος εισαγγελέων με ερωτήματα

Έφοδος εισαγγελέων με ερωτήματα

Αιφνιδιαστική έφοδο, που γεννά πλήθος ερωτημάτων αναφορικά με τον χρόνο διεξς και τη σκοπιμότητά της, έκαναν χθες οι οικονομικοί εισαγγελείς στα γραφεία της εταιρείας Mindwork Business Solutions της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Σταυρούλας Νικολοπούλου – Στουρνάρα.

Η έφοδος, που διετάχθη στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας για την υπόθεση του , πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, την οποία και τελικά «ξήλωσε». Ο διοικητής της ΤτΕ είχε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή ενστάσεις επί της πρότασης του ΤΣΜ για τους καθηγητές Π. Ρουμελιώτη και Γ. Σαπουτζόγλου για τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της Attica Bank αντίστοιχα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Γ. Στουρνάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αλ. Τσίπρα, τον οποίο ενημέρωσε για το θέμα. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι ο πρωθ διαβεβαίωσε τον κεντρικό τραπεζίτη ότι η συνεργασία του με την κυβέρνηση δεν επηρεάζεται από την έρευνα της Δικαιοσύνης, η οποία, όπως συμφώνησαν, λειτουργεί ανεξάρτητα.

Η έφοδος έγινε με εντολή της επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και την ευθύνη του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας εισέβαλε στα γραφεία της εταιρείας που διαθέτει η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα με αντικείμενο διοργάνωση συνεδρίων και προβολής στον τομέα της υγείας, που στο παρελθόν (μετά το 2010) είχε συνεργασία και με το . Από την εισαγγελική έφοδο κατασχέθηκαν εκατοντάδες εταιρικά έγγραφα, ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν τόσο στα γραφεία της κ. Νικολοπούλου όσο και στα γραφεία του ΚΠΝΟ, όπου επίσης έγινε έφοδος, για τα οποία δόθηκε εντολή να σφραγιστούν για να εξεταστούν λεπτομερώς από εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζητούμενο των εφόδων, πέραν των συμβάσεων που είχε η εταιρεία με το ΚΠΝΟ, ήταν και ένα του ΣΔ που αναζητούσαν οι εισαγγελικές αρχές. Πάντως, η έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τις διαφημιστικές δαπάνες του έχει ξεκινήσει από καιρό και βρίσκεται σε εξέλιξη με ανοικτή δικογραφία που είναι στην αρμοδιότητα των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Οξεία ήταν η αντίδραση της κ. Νικολοπούλου, η οποία σε δήλωσή της τόνισε: «Ολοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι' αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είστε βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!».

Σε δελτίο Τύπου της εταιρείας Mindwork Business Solutions αναφέρεται, εξάλλου, ότι η εταιρεία συνεργάστηκε με τις εισαγγελικές αρχές και ότι η δραστηριότητά της κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας. Χαρακτηρίζεται «στοχευμένος και αδικαιολόγητος» ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και η εκπρόσωπος της εταιρείας επιφυλάσσεται «να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της σε περίπτωση που συνεχισθεί η δυσφήμηση».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση