Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Economist: Υπαρκτός ο κίνδυνος Grexit
Economist: Υπαρκτός ο κίνδυνος Grexit

Economist: Υπαρκτός ο κίνδυνος Grexit

Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος του πέντε χρόνια μετά την εμφάνιση της προοπτικής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικό αναλυτή του .

Οπως επισημαίνει ο ίδιος στην ανάλυσή του το βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο που δεν φαίνεται να επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει σε ένα βιώσιμο μονοπάτι εντός της Ευρωζώνης.

«Παρά το γεγονός πως το Brexit κυριαρχεί στα ευρωπαϊκά τον τελευταίο χρόνο, το μεγαλύτερο “αδελφάκι” του, το , δεν έχει εξαφανισθεί. Πάνω από 5 χρόνια μετά την πρώτη σοβαρή αναφορά της προοπτικής της εξόδου της Ελλάδας από την , το της Ελλάδας δεν βρίσκεται σε έναν δρόμο που θα της επέτρεπε να μπορεί να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα εντός της ευρωζώνης. Και τώρα που το περισσότερο από το πρακτικά “ανήκει” σε άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμούς, η χώρα κρατείται όμηρος της βούλησης των λαϊκιστικών πολιτικών κινημάτων που εμφανίζονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σχολιάζει στο του ο κύριος οικονομικός αναλυτής του , Σάιμον Μπάπτιστ.

«Παρότι πιστεύουμε πως τοι πιθανότητες υπέρ της υλοποίησης του Grexit εντός της επόμενης πενταετίας είναι περισσότερες από την αποφυγή του, υπάρχουν και μερικοί λόγοι να είμαστε λιγότερο ανήσυχοι απ' ό,τι στο παρελθόν.

πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση