Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αιχμές Φάιμαν κατά Σόιμπλε για το σχέδιο περί Grexit
Αιχμές Φάιμαν κατά Σόιμπλε για το σχέδιο περί Grexit

Αιχμές Φάιμαν κατά Σόιμπλε για το σχέδιο περί Grexit

Τη σαφέστατη κριτική που είχε ασκήσει, μέσα στις προηγούμενες ημέρες, στη σκληρή στάση της Γερμανίας στο θέμα της ς, συνεχίζει να ασκεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ , καταγγέλλοντας, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή «τερ Στάνταρντ», ως «μη θετικό» στην ελληνική κρίση, τον ηγεμονικό ρόλο που ανέλαβε η Γερμανία στην Ευρώπη, και ως «εντελώς λαθεμένα» τα σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα Grexit.

Στη συνέντευξή του ο καγκελάριος επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ευκαιρία, διότι αυτή έχει να αντιμετωπίσει ούτως ή άλλως πολλές δυσκολίες, γίνονται βέβαια λάθη και έχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν για τα οποία ευθύνονται άλλες κυβερνήσεις. Επίσης τονίζει ότι και η Αυστρία υποστηρίζει τη νέα ευκαιρία, γιατί είναι πολιτικά σωστή, είναι σημαντική για την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα, όπως επίσης είναι αναγκαία από οικονομική άποψη.

Ήδη, σε δηλώσεις του πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε αποκαλύψει ότι ο Σόιμπλε θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους εκτός ς, ενώ μετά τη Σύνοδο είχε ασκήσει κριτική στη Γερμανία και στις «γύρω από αυτήν» χώρες, για τις επιδιώξεις της να ταπεινώσουν την Ελλάδα. Μάλιστα μία ημέρα αργότερα είχε χαρακτηρίσει προβοκάτσια την πρόταση Σόιμπλε για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το .

Στη σημερινή του συνέντευξη ο Βέρνερ τονίζει πως η σκληρή γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είχε ως να νομίσουν μερικοί ότι ίσως θα ωφελούσε μια έξοδος της Ελλάδας από την και ότι θα ήταν μικρότερο το κόστος για τους εταίρους. Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί κάτι τέτοιο τελείως λανθασμένο γιατί «ηθικά δεν είναι σωστό και θα αποτελούσε την αρχή μιας κατάρρευσης», ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι θα επακολουθούσε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση